Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Fodrat Regnställ Tenson

Hej alla! Nu kommer en recension på Tenson och deras fodrade regnställ. Regnstället heter Globe och är fleecefodrat. Jackan är trefärgad med resår både i armslut och nedre delen av jackan. Jackan har även avtagbar luva och många reflexdetaljer.  Byxorna är enfärgade och har en tjockare resår i midjan samt resårband kring vristen. Det finns även justerbara fothällor och reflexdetaljer.

tenson barnplaggsguiden.se IMG_2496.JPGPris: 800kr.

Storlek/Passform: Först och främst finns regnstället i dubbelstorlekar. Något jag verkligen gillar när det kommer till ytterplagg. Det går att justera storleken och passformen mycket vilket i sin tur ger möjlighet för barn en att växa in i och med plagget.  Till Aline valde vi stl 86/92. Aline är ca 90 lång och detta regnställ är stort på henne. Regnstället är smidigt och lekvänligt! Jag upplever både jackan och byxorna som något stora i storleken. Med det sagt, så tycker jag ändå att man kan välja den stl barnet har utifrån sin längd! Jag förespråkar alltid för stort hellre än för litet!  Plagget är rymligt och det finns plats för ordentligt med kläder under!  Tensons hängselbyxor har inte den traditionella knäppningen med ett spänne, utan har istället ett kardborreband man kan öppna upp. Det är smart och något jag gillar då man, enligt min erfarenhet, nästan aldrig öppnar spännet, utan endast drar på sig hängslena. Kul med en ny lösning! Jag har inte sett detta tidigare.

tenson barnplaggsguiden.se
Bra resår vid bröstet som ger riktigt bra passform
tenson barnplaggsguiden.se
Kardborresystem istället för spänne

tenson barnplaggsguiden.se Hängselbyxor som är justerbara. Stort plus för resårbandet som ger riktigt bra passform!

Material: 100% PU. Insidan är i fleece (100% polyester)¨

tenson barnplaggsguiden.se
Fleecefodring som slutar vid vaden

tenson barnplaggsguiden.se tenson barnplaggsguiden.se I hängselbyxorna så slutar fleecefordringen vid vaden, och på jackan så slutar fleecefodringen ca 4-5 cm från nedre kanten. Det är en väldigt viktigt och bra detalj där jag verkligen vill hylla Tenson! Tack vare att fleecefodringen inte går ned längre kan man även se till att barnet håller sig torr bättre. Hade fleecen gått hela vägen ned så är det väldigt lätt att fleecen suger upp vatten som det kommer i kontakt med, och barnet blir blött.

Vattenpelare: 5000 i vattenpelare. Klarar att bli duschad och håller tätt. Plagget har även tejpade sömmar som skyddar mot läckage. Med detta regnställ kan man bokstavligen sitta i en vattenpöl.

Jag är positivt överraskad över hur mycket reflexer som finns på detta regnställ! Det är en viktig detalj som många andra märken ofta är sparsamma med. Alla reflexer har 360 graders synlighet! Tensons regnställ har många breda reflexer utan att det blir fult eller för mycket.

tenson barnplaggsguiden.se
Avtagbar luva
tenson barnplaggsguiden.se
Avtagbara samt justerbara fothällor

Färglatt regnställ med bra funktioner. Jag tycker setet sitter bra på kroppen, och det är lätt att justera så det passar ditt barn. Personligen tycker jag det är lite mycket färg och jag hade önskat att fleecefodringen gick att ta bort för möjlighet till användning under en längre tid. Överlag är jag väldigt nöjd med regnstället från Tenson och tycker det är en produkt av högkvalitet som jag gärna kan rekommendera!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.