Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Rubens Barn – Baby

Rubens Barn designar och tillverkar unika, handgjorda dockor. Målet är att sprida inspiration och glädje genom användandet av produkterna.För att göra en enda Rubens Barn docka krävs över 100 olika steg för att göra EN Rubens Barn-docka. Varje del i den handgjorda processen är noggrant kvalitets-kontrollerad. Det är häftigt tycker jag, med handgjorda dockor, speciellt idag när de mesta är massproducerat långt bort. Jag har fått hem ett recensionsexemplar av en Rubens Barndocka som heter Molly. Aline har lekt med Molly i flera veckors tid nu och jag tänkte passa på att berätta lite om denna speciella och unika docka.Barnplaggsguiden.se Rubens Barn

Pris: Molly kostar 590kr, jag tycker det är lite dyrt, men med tanke på att hon är handgjord och inte i plast så känns det okej!

Extra: Rubens Barn har många fina tillbehör som man kan köpa till, exempelvis skötkit, matkit och en multifunktionell bärsele. Vi har både mat och skötkit, vilket jag tycker är riktigt bra om man ska använda dockan som vi gjort (bytt blöja på Molly när jag byter på Ian osv)

Barnplaggsguiden.se Rubens Barn Barnplaggsguiden.se Rubens Barn

Längd: ca 45 cm

Vikt: ca 700 g

Tvätt: Alla dockor kan maskintvättas, alla kläder skall handtvättas. Dockorna (ej kläderna) kan tumlas på låg värme.

Barnplaggsguiden.se Rubens Barn

Upplevelser:  Jag har ”tätt” mellan mina barn och var orolig innan Ian kom. Jag hade många tankar kring hur skulle Aline ta att bli storasyster?  Vad kan jag göra för att underlätta övergången? Jag läste på flera olika ställen att det är bra med dockor ur ett pedagogiskt syfte, och att det är väldigt konkret för storasyskonet att ha en egen ”bebis”. Vi har använt dockan från Rubens Barn, det är jag väldigt nöjd med. Jag tycker det är viktigt att bebisen är anatomiskt korrekt. Molly har en snippa och ett hål i rumpan, det går att ge Molly nappen, och ”flaskmata”. Molly känns verklig och går att sköta om, likt hur jag sköter om Ian. Aline tycker det är viktigt att härma mig.

Barnplaggsguiden.se Rubens Barn Barnplaggsguiden.se Rubens Barn

Jag tycker att dockan från Rubens Barn har hjälpt mig i vardagen. När jag ammar  Ian så matar/ammar Aline Molly. Hon byter även blöja på Molly när jag byter på Ian osv. Aline är tillräckligt gammal för att låtsas att det är hennes bebis, vilket är perfekt när jag har en bebis med. Istället för att det blir tjafs och kläng på mig när jag ammar så kan vi sitta tillsammans och amma ”bebisarna” som Aline säger. Väldigt mysigt!

 

foto: Poppy Photography

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.