Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Kost och träning?!

Hej!

Jag tänkte att vi ska ta det här med kost och träning ett varv! Jag får en del mail om yogan, men även nu en del om hur jag tänker med träning och kost. Jag ska svara på några frågor, så tar vi det därifrån! Ok?

”Hur ofta tränar du och när?”

Ja, det där är en bra fråga. Jag yogar dagligen, och sen ett tag tillbaka så springer jag nån gång i veckan – målet är två gånger i veckan, och sen tränar jag även barre en gång i veckan. Det kan verka som mycket men det känns bra för mig och det ger mig alltid mer energi än det tar. Jag måste även säga att vissa dagar när jag sätter mig på yogamattan så är det allt jag gör – sitter där, sluter ögonen och andas. Oftast gör jag dock en viss sekvens – Ashtangayoga som jag älskar.

Här är lite av den träning jag gjort i veckan. 

Ibland yogar jag hemma, och ibland på min studio. Det är verkligen alla tider för att få livet att gå ihop, så ibland är det kl 7 på morgonen och ibland på lunchen samt vissa kvällspass. Jag föredrar att yoga på morgon eller kväll för det är mindre stressigt och det är ett härligt sätt att öppna och stänga dagen.

”Hur äter du?”

Hur jag äter? Ja, jag äter först och främst vegetariskt. Jag har även börjat med något som jag kallar för att vara lunchvegan, vilket är mest som ett skämt – ordet alltså, men det förklarar även lite kring hur jag äter. På lunchen äter jag främst veganskt för det påverkar inte min familj, och när jag kan välja utan att det blir allt för meckigt så väljer jag det veganska alternativet. Många brukar fråga varför jag äter vegetariskt, och det är för att jag tycker att det är bra ur ett miljöperspektiv.  Sen äter jag allt, pasta, bröd, chips och sjukt mycket grönsaker, för jag tror inte på dieter utan snarare att äta balanserat och njuta av mat!

Byxor Röhnisch, topp Casall. Foto: Malin Mörner 

”Varför tar du dig tiden? Har inte du fullt upp? Vill du inte vara mer med dina barn?”

Jag kan i ärlighetens namn inte riktigt förstå vad detta betyder, jag ser det inte så. Det ena utesluter inte det andra, snarare ser jag det så att all tid jag investerar i mig ger mig kraft och energi att lägga på annat. Så ja, det tar tid, men jag tänker att det ger mig det dubbla tillbaka. Jag får mer energi, jag orkar mer och kan vara mer närvarande och med min familj om jag även är stark i kropp och själ. Låter det klyschigt? Jag har varit en person som aldrig tränade, som inte förstod hur folk frivilligt ville svettas, sen en dag så fick jag lite ont efter två barn, och för att orka bära, springa och leka så bestämde jag mig för att iaf prova, yoga – som jag tyckte verkade minst jobbigt… och på den vägen var det!

Gillar ni denna typ av inlägg? Hjärta det!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.