Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima Stavanger

Dags för en overall recension! Först ut är Stavanger från Reima som jag redan haft ett år tidgiare, men som definitivt är värt att recensera en gång till! Nu är det Finska Reima som har gjort en ”värstingoverall”. Den har nämligen det mesta, och är väldigt omtyckt här hemma både av Aline och Ian. Stavanger har vunnit bäst i test år 2016 och är väldigt populär! 
  img_2555.jpg

Ians Stavanger och Alines Stavanger 
Overallerna som jag recenserar här är ett prov från Reima, det är en vinteroverall som heter Stavanger. Overallen kommer returneras efter säsongen är slut..

Pris: Kostar ca 1599kr. I övre prisklassen för ett sånt här plagg, förmodligen den dyraste för denna säsong!

Storlek/ Passform: Denna overall börjar på storlek 92 och går till 140. Aline har en i storlek 110 i år och Ian har stl 98 och jag tycker dom passar väldigt bra! Dessa overaller är något som jag skulle kalla True to size. Det är viktigt när man köper en vinteroverall är att man ser till att det finns ordentligt med plats för barnet. Det ska inte strama eller dra någonstans då det kommer förhindra barnet i leken. Jag tycker att overallen är bra om man kan ta ett knytnäves grepp på tyget i grenen. På detta sätt kan man se till att användningen blir längre och att barnet kan ha overallen hela säsongen, kanske till och med in på nästa (beroende på barnets ålder!)

Jag tycker overallen är rak i modellen, smal i kroppen men utan att vara för tajt på något sätt. Jag upplever Reima aningen långsmala i modellen. Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänker att den ska passa ett tag. Så välj den storlek som ditt barn har. Är hen mellan storlekar, så gå upp en storlek.

img_2556.jpg
Overallen är förhållandevis tunn och smidig. Materialet är matt och både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever att den är väldigt smidig att röra sig i. Aline är rätt känslig, men gillar denna, Ian hoppar ju överallt och rör sig som vanligt trots overall! Bra betyg. Overallen har ett justerbart elastiskt band i midjan för att skapa bättre passform och jag tycker det är en grymt bra funktion i barnoveraller. Det gör att overallen sitter bättre och att man kan anpassa overallen efter barnet. Alla barn är ju som bekant väldigt olika. Jag har inte dragit åt det på bilden, så gör man det så går passformen in lite mer i midjan, då sitter den lite ”bättre!.

Förra året hade Reima hängslen på sin Stavangeroverall. Det har den inte iår, Något som jag faktiskt saknar! Det var synd, det är ju en fantastiskt bra funktion, som inte många overaller har.
img_2554.jpg
Luva: En annan fördel med denna overall, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen. På tal om luva så har denna overall en fin fuskpäls som går att ta bort väldigt snyggt. (om man vill det, det tycker inte jag!) Den har nämligen en dragkedja längst med fuskpälskanten som gör att den går att ta loss enkelt, samt ett skyddande tyg stycke, så det inte syns att något är borttaget! Snyggt och smart!

I framkant så går luvan att spänna fast med karborrefästen för att den ska sitta där den ska trots ruskigt väder!

img_2596.jpgimg_2597.jpg

Fothällor och armslut: Jag är ju som bekant ett stort fan av fothällor. De ska helst vara i silikon och justerbara. Reimas overall har justerbara fothällor i silikon som även har ett elastiskt band som gör att vatten, smuts och övrigt håller sig borta.En annan ball funktion är overallens kilöppning som är smidig och enkel. Det är helt enkelt en knapp man kan öppna upp för att få bredare fotslut – perfekt över pjäxan!

Även armsluten har en bra resår som dessutom har fleece på insidan för högre komfort. Jag tycker det är halvbra, fleece suger åt sig vatten, så det är sådär. Men mysigt för barnet i alla fall!

Material: Foder: 100% polyester, Reima® Soft Loft insulation.. Plagget är en polyuretan beläggning som gör den vattenavvisande. Det innebär även att overallen kommer kunna vara vattenavisande trots många tvättar! Materialet är snabbtorkande, smuts/vattenavisande och enkel att rengöra. Jag gillar plagg där inte smutset tränger in i tyget.

reima stavanger

Tvätt: 40°C maskintvätt, torka i max 40 grader i torktumlare eller torkskåp. Ej sköjmedel, ta av fuskpälsen och vänd ut och in!

Vattentålighet: vinteroverallen har 12 000 i vattenpelare, vilket är väldigt högt och definitivt vattentätt. Väldigt bra och det visar plagget även när jag testat att duscha den mm. Jag har låtit barnen springa runt med den i massa pölar och sånt, samt duschat plagget, så jag vet verkligen att den är vattentät!

Jag har duschat overallen i en minut. (klockat det på telefonen!) Jag har under den tiden sköljt av hela overallen samt riktat munstycket mot dragkedjan. Vattnet läcker inte in överhuvudtaget. Innertyget är helt torrt efter duschen, även kring dragkedjorna och sömmarna som annars kan vara svaga punkter!  Jag kan därmed säga att plagget verkligen är helt vattentätt. Jag att vattnet bara pärlar sig och rinner av!  Efter duschen så var overallen i nästan helt torr direkt. Nu en 15 min senare är den snustorr. Väldigt bra betyg!

reima stavanger

Slitstyrka: Plagget har 80 000 i slitstyrka vilket är otroligt högt. För att ni ska få perspektiv så brukar man säga att ett riktigt starkt möbeltyg har från 40 000 och upp. De flesta barnkläder har inte denna slitstyrka.

Fördelen med ett tåligt plagg är att den kan ärvas vidare och användas av flera barn.

Andning: Plagget har 8000 i andning vilket även det är galet bra och kommer se till att hålla ditt barn torrt. Bra när barnen rör sig mycket och blir varma, då släpper plagget ut fukten och barnet förblir torr och behagligt varm.

Nackdelar: 

  • Priset
  • Saknar hängselna!
  • För få och för små reflexer!

Slutligen: En vind- och vattentät overall som har tejpade sömmar, i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker att det är en av de bästa overallerna jag testat. Det som talar emot plagget är priset. Det är en väldigt dyr overall. Däremot så vet jag att man kan sälja den vidare till ett bra pris, vilket både är ekonomiskt och klimatsmart. Något jag röstar för! Den kommer även hålla hela säsongen, utan problem och vara perfekt att spara till nästa barn eller låta ärvas av nån annan. Designen är superfin och jag gillar fuskpälsen och formen på overallen. Smidig, lätt och enkel för båda barnen att ta på sig, Den är gjord för lekfulla, aktiva barn är ett toppenplagg för både stora och små barn! Overall är ju mjuk och följsam trots den höga slitstyrkan, och skyddar barnen i alla väder. Overallen finns i 5 färger och är väldigt enkelt och stilren i sitt utförande. Det är en favoritoverall.  Jag gillar att den är så enkel och snygg med en fluffig pälskant!  En riktigt bra overall som jag varmt kan rekommendera! Hade en haft bra reflexer hade det varit full pott!

reima stavanger

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej! Står och väljer mellan den här Stavanger overallen och Mini Rodini alaska penguin. Båda andas ju bra o har hög vattenpelare. Villen skulle du valt??

  2. Anna

    Hej!
    I vilket test har Reima Stavanger vunnit? Så vitt jag vet är det Hummel, Bergans och Gneis som är 2017 års vinnare?