Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Klänning på förskolan?

Det var en väldigt härlig tjej som skrev till mig för ett par dagar sen. Hon undrade kring klänning på förskolan, Hur gör vi? Ja du, det är en bra fråga. När Aline började på förskolan var hon pytteliten. Jag var gravid med Ian och jag ville verkligen att hon skulle få börja innan hennes lillebror föddes. Det var viktigt för mig och Rasmus att hon inte skulle ”slussas” iväg till förskolan såfort hon fått en lillebror, utan att föris skulle vara en konstant sen tidigare.

img_8684.jpg

Hur som helst, då när hon började som 13 månaders så var hon helt ny på att gå mm så då skippade jag klänning på henne helt. Det var viktigt att hon bara skulle ha lekvänliga kläder, det är ju mycket lättare och roligare för alla då, speciellt barnet. Men idag, med en snart 4åring så gör vi lite annat.. Aline har faktiskt klänning på sig de flesta dagarna i veckan, och älskar det! På fredagar är det gympa – dom går till friskis och svettis, och då är det totalförbjudet, från vår sida iaf. Så då har Aline inte på sig klänning.

img_8611-1.jpg

Det finns så himla många fina och bra klänningar. Mina favoriter är från Livly och mini rodini. Livly har en ny sweatshirt klänning som är lite tjockare i materialet. Den är superbra och tål massvis! Ett par varma strumpbyxor och en cardigan eller tröja över så är Aline toppen nöjd!

img_8610-1.jpg

Klänning med retro känsla i velour! Från Mini Rodini.

img_8609-1.jpg

Livlyklänning i sweatshirt tyg!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Fast hur skönt är det att knöla in en klänning i en overall? Inte så skönt för barnet och inte så praktiskt för fröknarna? Barn ska väl alltid ha lekvänliga kläder, inte bara när dom är 13 mån? Nej, klänning är fint och gulligt i mammors tycke men inte så praktiskt för barnen.

    1. barnplaggsguiden

      Jag håller inte med. Det är inte knöligt, och inte så opraktiskt. Jag hade föredragit brallor och topp, men hon älskar klänningar 🙂 förstår vad du menar men tycker verkligen inte det är så farligt

      1. Hanna

        Fast skullle du inte ge henne alternativet med klänning på förskolan så skulle hon ha tights och topp. Vi är vuxna och ansvariga för att våra barn har rätt kläder, får i sig näring, sover tillräckligt mm. Detta handlar om att du som mamma vill klä din tjej i klänning (oavsett om det är praktiskt eller ej) men din son sätter du på lekvänliga kläder som inte knölar.

        1. barnplaggsguiden

          Hej! Jag är hemskt ledsen över din bild av detta. Det stämmer inte enligt mig, och om/när min son vill ha klänning (som han har haft) så kommer ha få han det om det passar (tex inte gympa). Jag anser inte att det knölar, och det är lekvänligt. Detta handlar inte om att jag behandlar mina barn olika pga kön. Vi tycker bevisligen olika du och jag, men det är okej med 🙂

          1. Agneta

            Min dotter hade jämt klänning när hon var mindre. Strumpisar el leggings till. Hon hade mjuka, bekväma klänningar. Jag upplevde inget knöl i överfallen. Kanske blev det lite varmare över rumpan men det var bara en fördel på vintern!