Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension Kavats sommarskor!

Hej! Hoppas allt är bra med er i somriga härliga maj! En del av er vill ju läsa recensioner och få bra tips ang barnskor, så jag tänkte att det var på tiden att ni fick läsa lite om två Kavatklassiker – Brännö och Ammenäs

För er som läser bloggen så har ni sett att jag skrivit om barnsandaler och hur man ska tänka med det. Det är lite svårt, och jag vet att många har problem när det kommer till just sandaler. Jag tänkte lyfta en sandalsort- nämligen ballerinaskon. Det är en skotyp som är väldigt populär hemma, speciellt Aline gillar den, men även Ian.

Jag personligen tycker att skon är väldigt bra då den passar mina barns fötter väldigt bra. Deras fötter är lite långsmala, så dessa skor sitter perfekt.

Det går att justera skon helt okej, inte som en sko med massvis av kardborreband, men ändå, jag gillar verkligen att denna ballerinasko är lite mer ordentlig, det är en fotriktig sko med ordentlig uppbyggnad vid hälpartiet och stabilitet för den lilla foten.

Skon är gjort i läder, såklart! Smutsavvisande och med en sula som har bra “avrullning”. Läder andas och är ett natur material. Man kan med fördel vara barfota i skon, och den kommer se till att barnens fötter har ett bra klimat. Däremot är det alltid bra att vädra skor, och byta då och då. Men att ha dem en sommar är inga problem. Skorna är såklart fria PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten. Liksom mitt andra testexemplar – Brännö!

Pris: 349kr

Sneakers Brännö Tx från Kavat är i bomullscanvas med gummiklädd tå som ger extra slitskydd.  Det är väldigt bra när man har barn som använder dessa på förskolan, eller om man vill ha en mer ”rejältygsko”. Jag personligen tycker att det är så viktigt att barnen har bra skor, och därför är det extra viktigt att tänka på vad man väljer för sorts tygskor mm. Skorna har en plös i resåren vilket göra att Ian kan dra på sig skorna själv. Det är väldigt enkelt för honom!

Annars är skon även Invändigt förstärkt fram till och bak i hälen. Jag upplever hela skon som väldigt mjuk och luftig, skon andas bra vilket är så viktigt för fötterna, speciellt om de ska användas varma sommardagar!

Tvätt: Nu till mitt bästa knep. Kan tvättas i maskin 30°. Som alla Kavats skor är de givetvis fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten. Certifierad med Oeko-tex (2007AN5486) vilket innebär att den färdiga skon inte orsakar allergiska besvär eller annat tråkigt!

Jag gillar skons grepp och mjukhet utan att det går ut över fotriktigheten! Roligt med en bra tygsko!

PS: Generellt så är det bra att tänka på att man ska lägga till så ca 10-15 mm i växtmån när du köper sandaler!

 

Hjärta gärna inlägget om ni gillar det!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. S

    Brännö känns lite lika Mölnlycke som vår nästan tre-åring haft flera par av, stämmer det? Vore skönt att ha ett alternativ eftersom de funkar väldigt bra och han nu är på sista storleken de finns i.