Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Guppyfriend – vad är det?

Har någon missat det här med Guppyfriend? Jag gjorde en mini koll på kontoret igår, och där var det inte många som svarade ja. Och så kan vi ju inte ha det! Guppyfriend är ju en otroligt smart och bra uppfinning! Finally!

Vad är det jag snackar om? Jo, det är alltså en TVÄTTPÅSE som skyddar dina kläder och vår natur. GuppyFriends tvättpåse förhindrar att mikrofibrer hamnar i sjöar och hav, samtidigt som den mjuka ytan resulterar i mindre fiberförlust och förlänger livslängden på dina och barnens kläder!

Pris: 279kr!

 

En tvättpåse skyddar kläder och tyger från att gå sönder eller bli uttöjda i tvättmaskinen. Det är också ett sätt att begränsa läckage av mikroplast i tvättprocessen. Mikroplast tar sig ut i världshaven varje dag. De kommer från många olika källor, bland annat syntetfibrerna i barnens kläder. Så var noga, för varje gång vi tvättar kläderna slits mikrofibrer av – pyttesmå plastfibrer som inte kan filtreras bort av varken tvättmaskiner eller vattenreningsverk. Mikroplasten förorenar haven, äts upp av marina djur och rör sig upp i näringskedjan från plankton till fisk och vidare till människor.

Börja tvätta grönt! Det här är ett otroligt lätt och bra sätt att börja på! Detta är den första väldigt praktiska lösningen till att förhindra mikroplatsförorening! Yay!

Jag har fått min som pressex från Reima! FInns bland annat där!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.