Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Minirecension: Kavat Nymölla EP

Sådan mor sådan dotter, eller vad är det dom säger?

Det är många som frågar vilka skor jag rekommenderar som vårskor, som man även kan ha på helgen eller som lite finare skor. Det finns såklart en del olika, men ett par, som min barn har haft i många säsonger är Nymölla. Det är verkligen en klassisk sko, som sitter bra på mina barn och som håller sig fina trots slitage, som kan ärvas och som kan användas både till vardags och fest. Nymölla är verkligen en klassisk Kavat jodpur som är helt unisex. Superfin!

 

Skorna är recensionsexemplar från Kavat

Pris: 799kr, lite pricy men samtidigt otroligt bra kvalitet!

Storlek/Passform: Dom finns från storlek 22 och går upp till vuxen (annat namn då). Dom har ett högre skaft och en dragkedja på insidan av skon. För barn med väldigt breda fötter eller höga fotvalv skulle jag prova innan köp. Mina barn som har smalare fötter passar bra i dem, men även normalbreda fötter funkar utmärkt. Tackvare resåret i skaftet sitter skon väldigt skönt, och även kinkiga barn (ian….) gillar att ha dem på sig!

Jag gillar att skon är så smidig att barnen kan få på dem själva. Sen är det så härligt att skon är tillverkad i Kavats miljövänliga och vattenavstötande Eco Performance-läder, fritt från krom. Lädret andas bra – helt naturligt  och formar sig komfortabelt efter foten. Skon har en innersula i skinn, som även går att ta ut när barnets fot vuxit lite till. Det är bra då användningen blir längre. Jag gillar alla sätt att skapa ett mer hållbart bruk och se till att skor mm kan användas under en längre tid.

 

Skorna är förstärkta både i tå och häl, det gör dem bra för växande fötter, bra för lek och spring och framförallt tåliga för barn att vara barn i. En favoritsko helt klart!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.