Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Skaloverall – Minirecension Kuling!

Hej alla, idag var det premiär för oss med skalplaggen! Ni efterfrågade en skaloverall som går upp i storlekarna, så jag börjar med Kuling, som finns hela vägen till 134/140!

Barnen har skaloverall från Kulingen idag så jag tänkte göra en mini recension på denna. Kuling är ett väldigt bra och prisvärt märke som jag skrivit om en del förut! Kuling är alltså lekmers egna märke, som verkligen har hög kvalitet till ett bra pris.

Pris: 499kr, men på kampanj just nu. Min är ett recensions exemplar! 

Storlek: Här har Kuling valt att ha dubbelstorlekar. Jag brukar säga att jag både gillar och ogillar dubbelstorlekar. Det är bra för att plaggen är tänkta att passa två storlekar och får därför längre användningstid och livslängd. Däremot vet jag inte om det alltid blir så. Ofta upplever jag även att dubbelstorlekar kan vara klurigt att köpa när barnen är mellan storlekarna. Jag upplever dessa plagg som mer åt det större hållet. Jag skulle säga att dem är nästan en storlek större än vad som sägs. Plaggen vi testat är 98/104 och 110/116. Det passar ändå bättre än förväntat, och på Ian drar jag bara upp ärmarna mer!

Vindtålig: Ja

Vattentålighet: Absolut.  Man brukar säga att ca 5000 är vattentätt, men det finns folk som säger olika. Skaloverallen har 10 000i vattenpelare, vilket är rätt standard, och väldigt bra! j. Jag har testat att duscha den tidigare (haha, som alltid!) och den klarar vattnet utan problem.Vattnet bara rullar av. Det är nästan inget vatten som kommer in i tyget heller. Däremot tror jag inte att man ska lägga sig i en pöl, men vattentåligt är plagget absolut.

Kuling använder sig inte av ett membran på baksidan av tyget, så plaggen är vattenavstötande.

(Ursäkta bildkvaliteten! bild på kommer!)

Andning:Skaloverallen andas 5000 g/m2/24H. Det är inte jättehögt men verkligen bra, mer än förra året, så deras produkter blir bara bättre och bättre. Det viktiga är att plaggen andas då barnen rör sig mycket och behöver den funktionen för att hålla sig torra och varma.

Slutligen: Fina kläder rent estetiskt, verkligen! Snygga som tusan, samt med alla grundläggande funktion på plats. Det jag saknade tidigare, som justerbarmidja mm finns! Woho! Däremot är det fortfarande silikonhällor, men det tycker ju folk väldigt olika om. Annars tycker jag att luvan är lite stor, men verkligen inte en stor sak, jag saknar även förstärkning i knän och rumpa, det känns som att tyget klarar en del, men det blir mycket slitage.. Överlag är jag förtjust, plaggen känns rejäla och tåliga. Jag älskar den höga kragen som även är fleecefodrad, det gör plagget väldigt bekvämt för barnen!  Bra, avskalade och  fina funktionskläder till ett grymt pris! Värda sina pengar!

Här är andra fina kläder från kuling! Älskar stövlarna, som är helt okej, inte så tunga, så snygga  och till bra pris!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.