Mitt veganska projekt – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Mitt veganska projekt

Okej alla! Nu har jag varit “vegan” i en vecka. Hur var det? Det är det många som har frågat mig om, och framförallt har jag verkligen känt att jag vill dela med mig av det.

Först och främst så är jag ju vegetarian, som kanske en hel del av er vet? Det för mig innebär att jag inte äter varesig fisk eller kött alls. Däremot har jag inte begränsat mig mot ägg eller mejeriprodukter. Jag har alltså varit en lakto-ovo-vegetarian .

Så steget till att äta veganskt var inte så långt när det väl var dags, det innebar inga mejerier och inga ägg. Däremot så resulterade detta i lite av en hjärnvurpa för mig, jag visste inte riktigt alls hur jag skulle äta, var jag ens skulle börja när jag lagade mat.

Jag insåg att mycket av det kött jag inte längre åt har jag ersatt med ost.

Hursomhelst så finns det ju så mycket hjälp att få online och jag insåg rätt fort att det alltid finns något veganskt på restauranger mm.

Måste tipsa er om min bok som jag har hemma som har räddat mig! Mera Vego! Där står det hur man gör varje rätt vegansk! Helt perfekt!

Tänkte berätta lite hur jag åt:

Till frukost åt jag chiapudding, mackor med avocado och tomat, gröt med havremjölk och bär.

Till lunch blev det ofta någon sallad, eller bönröra med sallad till. Jag köpte lite på pepstop som är helveganskt samt åt ute. En dag blev det även gröt. Mums!

Middagarna var väl det som var svårast för familjen, men det gick bra! En matig sallad med matvete, hummus, broccoli och lite nötter, en annan kväll var det rotfrukter i ugn med vitlökssås på imat och sen i fjällen plockade jag helt enkelt av det som fanns. Väldigt enkelt faktiskt!

Var det bra? Vad var skillnaden? Det var bra! Men för kort tid för att veta om det gör nån skillnad, den skillnad jag dock märkte var jag att var mycket mer medveten om vad jag åt, och åt per automatik mycket nyttigare! Det var bra och härligt för min kropp, däremot så måste jag läsa på mer, så det kommer mer naturligt och valen blir lättare. Jag kommer nog fortsätta med detta en del – kanske bli vardagsvegan?

Hjärta gärna inlägget om ni gillar det!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.