Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension Kavat Voxna WP

Hej! Dags för en ny recension, denna gången av populära ”nya klassikern” Voxna från Kavat. Det är en vintersko från Kavat som ska vara helt vattentät, andas och hålla värmen ordentligt. Den är inte ny för oss längre, utan vi har använt den i ca 2 år.  Däremot är de ändå dags att recensera den på nytt!

img_4412-1.jpg

Pris: ca 800kr, ett bra pris i mellan segmentet.

Såhär skriver Kavat: Smidig, sportig och vattentät vinterstövel. Tillverkad i delvis återvunnet material med partier i skinn som tillsammans med det invändiga membranet och tejpade sömmar ger en vattentät sko som samtidigt andas. Vid öppning gör att de är mycket enkla att ta på. Invändigt fodrad med varm fleece som tillsammans med den urtagbara och isolerande innersulan håller fötterna varma i vinterrusket. På innersulan finns även en storleksmarkering som gör att man enkelt kan kontrollera att storleken är rätt. Yttersula naturgummi för bästa grepp. Som alla vår skor är de givetvis fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.
Material: Utsida: Textil, Skinn
Foder: Textil
Sula: Gummi
Vattentålighet: På denna modell så står det tydligt vattentät på skon. Det gör att jag verkligen förväntar mig att den ska klara ordentligt med vatten. Så, jag och Aline bestämde oss för att bada dem lite. Förut har vi badat skorna i balja, men nu tog vi en isig pöl utomhus. Till både min och hennes förtjusning så klarade skorna mycket vatten, hopp och ett bra tag i pölen. Perfekt!
Svaret är att nej det hade inte läckt. Skorna är vattentäta!
 img_4336-1.jpg img_4331.jpg img_4328.jpg img_4325.jpg
Användning:  Skon är en ”pull-on” modell och väldigt lätt att dra på barnfoten. Aline kan dra på skorna själv efter att ha testat några gånger.  Modellen är halvhög och skyddar foten ordentligt. Denna sko är perfekt när det är mycket snö, då kommer det inte läcka in någonstans. Den är heller inte för hög, vilket jag annars kan tycka ”stövelmodellen” kan vara.
Skon har en ordentlig yttersula med ett grymt grepp. Det är bra när det är halt och slaskigt/snöigt ute. Det sista man vill göra är att sätta på barnet en sko som man halkar runt med. Sulan är rejäl utan att vara tung. En av mina favorit egenskaper med denna sko är att den just är så rejäl men samtidigt så lätt.
img_4327.jpg
Man vet att dessa skor verkligen är gjorda för lek då de har skrapskydd och är extra tåliga vid tån samt har reflexer. Funktioner som gör allt!
Storlek: Som vanligt med skor så ska man strunta i vilken storlek barnet brukar ha och istället mäta foten, lägga på 1.5-2 cm och sen använda storlekstabellen. Bäst är enligt mig att besöka en barnskobutik där man kan få ordentlig hjälp. Voxna finns från storlek 22-30. Jag tycker att alla barn kan ha dessa då de både väger lite och är smidiga och lätta att få på. Även de minsta barn kommer kunna leka obehindrat i voxna.
Dessa skor är normala till breda i passformen, jag upplever även att de är enkla att få på då de har en vid öppning.  Många upplever att sånna här skor kan vara trånga i skaftet, det är inget jag upplever trots att jag testat med en tjockare strumpa.
Sulan går att ta ut och tvätta och vädra, vilket är a och o för en barnsko. Även om denna andas så kan de bli svettigt och klibbigt av tusen olika anledningar.  Insidan av skon är varm och mysig i fleece.
img_4335.jpg
På det stora hela är jag väldigt nöjd med denna sko. Jag tycker den är väldigt stilren och enkel i designen, själva mönstret är lite wild and crazy för mig, men Aline älskar blommorna! Dom är ju väldigt fina!. Denna sko kommer hålla henne torr och varm i vinter samtidigt som den andas. Jag älskar att den är gjort av återvunnen nylon och att den är giftfri. Det är viktigt att man köper så miljövänligt som möjligt. Skon har även en fin skinndetalj/logan ”Kavat” som jag tycket lyfter stövelns utseende. Toppenfin och smidig vintersko som håller tätt!
img_4321-1.jpg
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.