Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Socker? Hur och när?

Idag har vi verkligen tagit det lugnt. Vi har alla blivit bättre och bättre på det över helgerna. Det känns som att vi behöver det för att ladda så vi klarar tempot under veckorna. Idag har vi tagit sovmorgon, barnen och jag gjorde bananpannkakor till frukost, samt avokadomackor. Sen gick vi ut och tog en långpromenad.

img_3721.jpg

 

Det var så kallt, så vi bestämde oss för att gå och köpa kaffe/te till mig, och en bulle. Det där med socker är något jag blir mer och mer varsam med. Jag vill hemskt gärna att barnen ska äta allt, för det gör ju jag. Men det är ju bra om dom inte får  i sig för mycket vitt socker, för att socker har verkligen inte en poäng, förutom att det är galet gott, men ur ett näringsperspektiv så är det inte en vinnare.  Helt ärligt har jag inte läst på tillräckligt mycket för att vet om det är illa på riktigt, men jag tycker nånstans att det känns fel att låta våra barn äta mycket socker.

img_3765.jpg

 

Jag själv äter inte raffinerat socker i veckorna, helst inte alls, men det är såklart inte lika hårt för våra barn, mest för att jag inte tycker det är sån stor fara. Vi har löst det genom att låta barnen äta socker/godis/bullar mm på helgen. Det är lite härligt med, för när dom väl får en bulle så är det verkligen uppskattat! Hur gör ni?

 

img_3771.jpg

Efter vårt besök på Fabrique och i parken så gick jag och Aline och köpte blommor. Jag älskar blommor, och Aline tycker om att följa med. Vi brukar köpa massa olika så vi kan göra egna buketter. Det tycker vi är roligt, så mysigt att göra tillsammans. Aline valde även tulpaner hem till oss.

img_3784.jpg

img_3788.jpg img_3793.jpg

Ikväll ska vi till våra vänner som har landställe på Stavsnäs, jag älskar att komma ifrån stan, så att få  båda idag känns som en lyx! Imorgon kommer en recension, så kika in sen!

Hoppas alla har en lika härlig och vilsam lördag som vi!

Kram!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.