Det blev kallt nu – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Det blev kallt nu

Attans va kallt det har blivit i Stockholm! Riktigt sådär superruggigt och isande. Jag har inte bytt till overall på barnen än, och vill gärna vänta ett litet tag till, Så det gällde verkligen att vara smart med lager idag. Ni vet ju hur det där funkar, men tänkte ändå köra en crash course en sista gång.

Lager 1: ”Det är det som är närmast kroppen – där är målet att hålla barnet varm och torr. Ull och naturmaterial eller viss typ av polyester fungerar bra. Tänk underställ!”

Lager 2: ”Det är det mellersta lagret som ser till att hålla värmen ordentligt. Här brukar jag använda fleecetröjor, eller ulltröjor, och när det är galet kallt är ullfrotté helt fantastiskt.”

Lager 3: ”Det yttersta lagret ska skydda barnet mot väder och vind, se till att hålla fukt utanför, utan att stänga in den fukt som barnen själva skapar, till exempel svett. Yttersta plagget ska alltså andas och gärna hålla värmen med. Här pratar vi skalkläder, i vissa fall galon (som dock inte andas) eller täckjackor.”

I helgen var vi å¨skansen, och även då var det galet kallt (haha, jag måste läsa detta i februari typ). Då hade vi på barnen tjockjackor, alltså fodrade jackor med fleeceunderställ under och skalbyxor. Det är en hit, då höll dom sig verkligen vara om glada.

img_1560.jpg img_1567.jpg img_1574.jpg img_1572.jpg

Alines jacka kommer från Reima, och är supervarm och skön. Jag gillar att den är lite längre i modellen då den håller rumpan och benen varma med, perfekt för en kall liten tjej som Aline. Även Ians jacka är lite längre och superfin, den kommer från Kappahl, är inte lika varm som Aline men även den bra! Sen har både skalbyxorna från Kuling och skor från KAVAT:

Ironin att man själv tydligen inte kan klä sig? Jag har glömt både mössa och vantar, men skyller på att jag var lite trött. Min jacka är magisk och kommer från Kappahl. Det är lätt min favorit!

img_1554.jpg img_1558.jpg

Insåg även att hela familjen snyggmatchade i skor från KAVAT: Det är inte varje dag! Mer om dem senare! Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa min bok! Har just börjat läsa igen, så skönt! I love it!

img_1564.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons