Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Att få in yogan i din vardag

Med barn som springer runt, leksaker som ligger fan ta mig överallt, någon som ropar ”mamma” eller ”Sheila” eller ”älskling” miljoner gånger varje dag så är det kanske rätt svårt att tänka sig att man överhuvudtaget någonsin ska kunna göra något, alls.

Jag om någon vet att det inte är lätt, och att få in en ny aktivitet eller skapa ett nytt beteende inte går på en natt. Men, det går. Det går absolut att få till.

När det kommer till yoga i vardagen så har det vuxit fram under ca 3 års tid, det var ju efter att Ian föddes som jag verkligen började yoga på riktigt och det blev del av mitt liv. Sen har det ökat, ökat och ökat ytterligare, för att idag vara del av min vardag. Hur gör vi då? Ja ni, jag yogar ungefär 3 till 4 pass i veckan på en studio i stockholm, ett morgonpass, ett lunchpass och två kvällar brukar det bli.

DSC_1618

När jag yogar på kvällarna så hinner jag hem innan, hämta barnen, laga mat, äta lite lite lite själv (annars mår man illa och jag rekommenderar inte att yoga efter mat) och sen plocka undan och diska innan jag byter om och hoppas på cykeln för att yoga. Som ni hör så är det ju lite av ett pyssel, men det går.

DSC_1642

Övriga kvällar så brukar jag yoga hemma, och på helgen så yogar jag ofta mitt på dagen för att låta barnen vara med. I början så brukade jag ställa larm svintidigt men det brukade bara sluta med att barnen vaknade med, och att mitt yogapass i lugn och ro bara blev pannkaka. Nu väljer jag istället att lägga ut tre mattor på golvet, lägga fram yogakort, och engagera barnen. Om dom kan få med sig yoga redan nu, är jag mer än tacksam, men vill dom inte så är det deras val.

Yoga är inte sådär perfekt som många tror med tända ljus och perfekt tystnad och nån rökelse. Det kan vara att sitta still i kaos, att bara vara mitt i stormen av barn och lego. Det är mycket mer av en utmaning och en sanning tycker jag.

DSC_1491

Tips:

  • Bestäm dig, jag tror på att allt går, och vill man så kommer det fungera, Jag älskar varje sekund jag får yoga, så det är värt att mecka runt lite.
  • Ha en plan, ett schema så det verkligen blir av. Lägg in det i kalendern.
  • Kontinuitet är otroligt viktigt när det kommer till yoga, man behöver inte stå på händer, det räcker med att komma till sin matta, göra någon solhälsning eller bara stå i nedåtgående hund, Det som du vill göra, räcker. Men gör det, om och om igen.
  • Engagera barnen, eller din partner för den delen, eller katten. Yoga behöver inte vara tyst och stilla. Det handlar om att landa, att andas och vara här.

 

DSC_1517

Alla bilder: Malin Mörner 

Hoppas ni gillar inlägget, ge det lite kärlek, och kom ihåg att allt jag skrivit nu bara är egna tankar och ideer, inga sanningar alls.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Yogamamman

    Jättehärligt! Jag har yogat hemma morgon och kväll varje dag i tre år, för drygt ett år sen hoppade min sambo på och yogar nu med mig flera gånger i veckan. I somras fick vi vårt första barn och tiden räcker knaaappt till, men jag gör alltid tid för yoga någon gång under dagen. Ibland har vi lyxen att ha någon släkting på besök som kan ta hand om vår son en stund och då passar jag och min sambo på att yoga tillsammans. För mig är den tiden jag lägger på yogan guld värt!