Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Sola säkert!

Nu när det har varit så soligt och varmt så har det såklart gått en hel del solkräm hemma hos oss. Hur tänker ni när det kommer till solkräm? Jag vet att det råder en hel del okunskap i området, men att många väljer att skydda sig, för att de vet hur det kan bli.

IMG_0018

Jag har testat massa olika solskydd, men det som barnen gillar absolut mest är moussen. Jag fick hem pressprover från EVY Technology, och deras solskydd har blivit enormt populärt. Jag tror att det är för att dom har patenterade formulan som enligt dom ger överlägset skydd i solen och har flera unika egenskaper.  Jag har själv använt EVY och tycker att solskyddet fungerar väldigt bra.

EVY bildar en skyddsbarriär som efterliknar och förstärker hudens naturliga försvar och fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan som många ordinarie krämer. Därför gnids den inte av vid bad, svett och handdukstorkning och ger ett mycket långvarigt skydd mot UVA och UVB strålar. EVY skyddar även mot värme, vind och vattenpåfrestningar i form av klor och saltvatten samt flera andra hudirriterande ämnen.

evy technology IMG_0007 evy technology IMG_0010
Jag personligen gillar ju tekniken bakom, och kan verkligen förstå poängen med att EVY inte lägger sig som en hinna, utan går in i hudens översta lager. Det är lite som med membran på skalkläder.

 

Viktigt:

  • Bra solskydd ska skydda mot både UVB och UVA strålar
  • Se till att smörja barnen noggrant
  • Sola inte när solen är som starkast
  • Använd gärna UV dräkt med!
  • Ha solskydd på förskolan!

IMG_0013

Fördelen är även att moussen snabbt absorberas, och inte kladdar alls! Bra tips i soliga dagar alltså, bra även för de yngsta barnen. Gör solskydd kul, jag har alltid engagerat barnen och låtit dem hjälpa till att smörja sig! Jag vill verkligen rösta för att flera skyddar barnens hud! Fler tips hittar ni här!

 

 

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Jag använder den också till mina barn och hade innan läst att den inte kladdar, men jag tycker personligen att den blir väldigt klibbig. Hur gör du för att den inte ska kladda?