Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kuling Skaljacka

Nu kör vi igång den här kvällen med en skalplaggsrecension. Jag tänkte att jag ska gå igenom och recensera Kuling, som är Lekmers egna märke som jag har pratat en hel del om. Jackan är ett recensionsexemplar och kommer från Lekmer.se

6174633136_img_1250.jpg 6174633136_img_1257.jpg

Denna jacka finns även i rosa, gul och mörkblå.

Pris: 399kr.

Storlek/ Passform: Här skulle jag vilja säga att jackan är åt det större hållet. Denna är i dubbelstorlek –  vilket alltid gör den svårare att bedöma, men som även oftast betyder att den går att ha längre. Jackan är rak i passform, och för den som känner till mIni rodini, så är den lite som en Picojacka. Just denna är storlek 98/104,och den är ungefär som en 104/110 Pico, (senare år) Jackan går ner över rumpan och är lite mer som en ”kappa”. Det gillar jag verkligen, för den skyddar väldigt bra utan att på något sätt vara i vägen vid lek. Är barnet mellan två storlekar så ta den mindre. Denna sitter rymligt på Ian.
6174633136_img_1255.jpg

Eftersom jackan är så tunn så tycker jag att den är väldigt smidig att röra sig i, den är även perfekt nu med bara en tshirt under!

+ för hakskydd och tunn fleece i kragen

+ reflexdetaljer på ryggen

+ luvan har ”indrag” vilket gör att den håller sig uppe!

+ armsluten på jackan är fantastiska! Går att dra åt ordentligt med resårbandet! Perfekt om jackan är lite stor.

 

6174633136_img_1251.jpg

Jackan är som sagt helt rak – jag saknar  ett elastiskt band i midjan för att skapa bättre passform  Jag skulle däremot uppskatta om det även hade funnits en dragsko så att man hade haft möjligheten att dra åt ännu mer, nu går den inte att justera.

 

Material: 100% polyester

Vindtät: Ja

Vattentålig: Jag har som vanligt duschat jackan. Den håller bra, men lite vatten kommer in vid dragkedjan. Ni måste komma ihåg att detta är mest för att kolla tyget, så att det håller tätt, för strålar i minuter på dragkedjan är väldigt extremt. Annars håller tyget helt tätt och med plaggets 10000 i vattenspelare så är skaljackan absolut ordentligt vattentålig.

6174633136_img_1256.jpg

Andningsförmåga: 5 000 i andningförmåga, den andas bra! Detta är speciellt viktigt när barnen går från baby till barn och blir aktiva. Det håller barnen torra och ser till att det är en bra temperatur under plagget,  Jag kan ju inte mäta detta enligt konstens alla regler, men som konsument så tycker jag att skaljackan fyller sin funktion och håller min son både torr och lagom varm!

6174633136_img_1252.jpg

Överlag så gillar jag att jackan verkligen är tunn och känns som en jacka man kan ha både i varmare och kallare väder.. Den är perfekt både nu till våren och i höst. Den är mjuk och följsam. Enkel att ta på och sitter bra på barnet, inget är i vägen eller stör i leken. Funktionen på denna jacka är mer än man kan förvänta sig för detta pris anser jag! Ett helt okej fynd! Man får lite mer än vad man betalar för.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.