Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Kavat Sneakers – VIGGE!

VIGGE! En färgsprakande nyhet från Kavat! Kavat kallar skorna för Runner, jag kallar dem för sneakers! Men runner är ett bra namn med, då mina barn har sprungit runt i dem hemma som små galningar. Jag har fått hem recensionsexemplar, som kommer skänkas efter användning.

kavat Vigge

Dessa snyggingar från kavat är riktiga karameller, både i färg och form. Skorna har fina detaljer så som ett K i en annan färg och läderbakstycke. Väldigt härligt mjukt läder som har Kavats logga på.

6176658048_img_9803.jpg

 

Jag personligen tycker att dom är superfina! Lite retro i färg och form. Känns lite som Kavatsgrej denna säsong. Många andra märken satsar även dom på färgglada och lite dova toner! Snygg detalj är även att det finns en annan färg vid sulan. Skorna känns välgjorda och av bra kvalitet. Det vet jag dock inte riktigt än för jag har inte tvättat dem eller sett barnen använda dem under några veckor, men jag kommer återkoppla kring det!

 

img_4433.jpg

Skorna väger väldigt lite, då de har en gummibottnad EVA-sula, som är en tålig och flexibel lättviktssula – alltså det som ger barnen lite studs och som även skyddar de små fötterna när de är ute och springer. Detta är väldigt bra för små fötter, då man inte vill ha skor som tynger! Sulan har bra mönster, som ger grepp och lagom brett så inte alla stenar fastnar och stör!

 

Skorna har kardborreknäppning, med resårband, så snörningen är alltså elastisk, vilket gör dem larvigt enkla och snabba att få på! Perfekt för förskolan, och när barnen själva vill sätta på sig skorna!

 

img_4429.jpg

 

Storlek: Finns från stl 24 -39! Skorna är normala i storlek, men använd deras tabell för att se till att du väljer just rätt storlek för ditt barns fötter. Jag tycker att 1-1,5 cm mer än barnets fot är bra då skorna kanske ändå används till hösten! För stora skor är inte så bra, speciellt inte för mindre barn. Det är svårare för dem att gå i skorna mm, så välj rätt storlek!

 

img_4431.jpg

Pris: 599kr. Inte jättedyrt, men heller inte billigt för att vara en sneakersko. Går att behålla lite värde om man säljer dem efter säsongen. Men det beror ju helt på hur mycket som de slits.

Tvätt: Skorna går att tvätta i maskin!

Material: Delvis återvunnet material, lite läderdetaljer och alla Kavatskor är fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

img_4432.jpg

Snygga, lätta och smidiga sneakers från Kavat som Aline och Ian båda kan sätta på sig själva. Något dyra, men snygg design och andas kvalitet! Fotriktiga skor för ditt barn helt enkelt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej! Varför har du och din man nästan alltid rosa till er flicka och blå till Ian? Du har skrivit förut att er flicka bara vill ha rosa, låt så vara, men varför bara ge blått/grått till pojkendå? Eller är det tex Kavat, i det här fallet, och andra märken annars, som är stereotypa och bara ger dig rosa till flickan och blått till pojken? Dåligt av dem isf! Det är viktigt att visa för föräldrar och andra barn att alla barn, vilket kön de än har, får ha alla färger. Det signalerar nämligen också att de kan göra vad de vill! Flickor behöver också få veta att de kan hoppa och klättra så de blir starka och pojkar behöver få veta att de också kan leka med dockor så de får träna empati tex. Jag blir lite förvirrad för du har skrivit flera ggr att du gillar märken som är unisex, men dessa stereotypa färgval visar inte det. Tack för att du har den här bloggen annars, mycket hjälp i barnklädesdjungeln.