Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Hummel softshelljacka

Ännu en jacka! Men denna gång är det en softshelljacka från Hummel! Detta är ett recensionexemplar! 

img_4263.jpg hummel softshell

Softshell är ett material som växer i populäritet. Många märken gör nu jackor och overaller till barn i materialet!
 
Vad är då Softshell? Det är ett mjukare material som är helt vindtätt och ger ett bra skydd mot regn och väta. Däremot så kan jag inte säga att det är lika bra som traditionella membran, eller galon. för det är inte gjort på samma sätt.  Det är alltså inte helt vattentät, men väldigt vattentåligt. Ofta tror föräldrar att man måste ha helt vattentäta plagg, det stämmer inte alltid. så fortsätt läsa!  När det kommer till softshell så är andningsförmågan på ofta väldigt bra och materialet torkar super fort. Jag anser att softshell passar till nästan all slags aktivitet, speciellt för barn, då materialet i sig är så mjukt. Superbra som första våroverall eller som ställ för mindre barn, då det är smidigt som tusan för dem att röra sig i. Däremot skulle jag inte låta mitt barn bada i en vattenpöl med softshell på sig. En regnskur klarar plaggen utan problem.
 
hummel softshell
Pris: 799kr. Det är relativt dyrt för denna typ av plagg.
 
Hummeljackan har en fleecefordring som gör plagget perfekt för vår och höst.
img_4267.jpg
 
Material:  Jackan är gjord i polyester – softshell material.
Luvan: Går att ta av, är även tillräckligt stor för att skydda mot väder och vind!
hummel softshell

 

Ärmsluten har inga muddar, vilket jag saknar, men är elastiska, vilket gör att de håller värmen inne och inte släpper in massa smuts och sånt. Det finns även en dragsko i midjan och nedkant på jackan som gör att den går att justera efter just ditt barn. Sånt gillar jag alltid!

img_4270.jpg

 img_4271.jpg

Jackans form är A -linje vilket innebär att den är lite längre baktill än framtill, vilket resulterar i att ge mer skydd och gör den även varmare än en jacka som slutar vid midjan.  Jackan har fickor, som barnen älskar!!  

– Fleece-foder
– Avtagbar huva
– Reflexer
– Vattenpelare 5000 mm, det är bra för att vara softshell!! Kommer hålla ditt barn torrt nästan alltid.
– Andningsbarhet 3000 MVP

 
img_4266.jpg img_4264.jpg
 
En softshell jacka är alltid ett bra alternativ till skalkläder eller galon. Det andas, och det mjuka materialet gör det ofta till en favorit hos barnen. Slitstarkt som tusan, och håller barnet både varmt och torrt! Jag gillar det skarpt och tycker ni som är nyfikna borde prova. Just denna jacka är en grym modell, och har ett mysigt fleecefoder. Jag vill däremot inte rekommendera denna till de regnigaste dagarna, eller pölbad. Men, oftast är det ju inte sånt väder!  
 
Kram! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.