Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension Reima Taag

Andra skalrecensionen kommer här! Denna gång är det finska märket Reima som levererar en härlig vårjacka – Taag! Skaljackorna som jag recenserar här är prover från Reima, Dom kommer returneras efter säsongen är slut.

Tagg är en av Reimas mer populära modeller, och även en höst – vårjacka.  Jackan tål en del vatten tack vare sina tejpade sömmar, och har det lilla extra, iaf enligt mig.

reima tagg

Jackan är nämligen försedd med en löstagbar tunn men varm quiltad väst, Västen gör jackan bra för tidiga vårdagar. När det blir lite varmare är det bara att ta bort västen, så kan den enkelt användas som en vanlig skaljacka! Jag älskar ju när märkena tänker till lite, och istället för att kunden måste köpa två jackor, så kan man köpa en som går att göra om! . Här ser ni hur det ser ut med västen på insidan!

6174661856_img_9712.jpg reima tagg 6174661856_img_9709.jpg

Pris: Kostar ca 899kr. I övre prisklassen för ett sånt här plagg. Det går ju såklart att betala mer, men dessa är rätt dyra. Däremot har Reima så bra kvalitet generellt så man kan sälja plagget vidare för en bra peng! Så det blir inte så farligt då!

Storlek/ Passform: Denna jacka är verkligen för alla, den börjar på storlek 92 och går till 164. Ian har en i storlek 98 och Aline har stolek 110. Båda jackor är storleken större än de brukar ha, men jag valde det för att de ska kunna ha dem hela säsongen. Jag upplever dem även som normala i storlek, och båda mina barn är ju där och nosar i den storleken.

 

img_4030.jpg

Jag tycker jackorna är A linjeformade, och lite längre i modellen, dom går ner över rumpan och skyddar och värmer kroppen bra just på grund av det. Jackorna är rymliga i kroppen men utan att vara för stora. Jag upplever Reima aningen långsmala i modellen. Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänkter att den ska passa ett tag. Ofta brukar man gå upp en storlek, som vi gjort.

reima tagg

 

Materialet är matt och både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever jackan är väldigt smidig att röra sig i, tack vare att jackan är så ”mjuk” inte alls lika hård eller stel som många andra skaljackor kan vara. Exempelvis är denna mycket mjukare än Polarn O.Pyrets och Geggamoja, Det gör att jag tycker att det passar bättre även för mindre barn,

Vattenpelare: 8000, högt och vattentätt°

Andning: 7000 i förhållande till vattenpelaren och med tanke på att det är ett funktionsplagg är även 7000 bra och något jag tycker är perfekt för aktiv lek!

Slitstyrka: 30 000. Man brukar säga att ett bättre möbeltyg ligger på ca 40 000 i martindale, slitstyrka. Det är därför extremt slitstarkt med plagg som klarar 30 000 rubbs! Väldigt bra alltså!

reima tagg

Jackan är såklart försedd med hakskydd, så man inte klämmer huden när man drar upp blixtlåset! Väldigt bra!

Luva och ärmslut:  En annan fördel med Tagg, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen. jackan har en ribbad kant på luvan som gör den mysigt och skönt för barnen att ha luvan uppe, det är ett stort plus och inte många märken som har det.

reima tagg 6174661856_img_9714.jpg 6174661856_img_9718.jpg

 

Jackan har även ribbad mudd vid ärmsluten, som gör jackan mjuk och skön! Aline är ett stort fan av detta och det förstår jag verkligen!

Slutligen:  Jackan är vattentät med sina 8000 i vattenpelare och tejpade sömmar, men det är inte en galonjacka. Däremot så tycker jag att den är tillräckligt bra för att använda som enda jacka på förskolan. Den andas bra och tål vatten och vind perfekt! Jag är övertygad om att barnet kommer älska den, på grund av hur lätt, mjuk och smidig jackan faktiskt är.  Jag personligen är såld.  Jag älskar att den finns även i dovare färger, och att den har en 70tals retro – look. Snygg, och grym funktion!  Snyggt Reima! img_3993.jpg

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulina Gunnardo

    Håller med om att det är guld när plaggen är genomtänkta och att lätt kunna jobba lager-på-lager är också guld. Vi har en ur och skur-förskola så tänker hela tiden lager på lager och att det ska vara enkelt att dra på ett till eller ta av om det blir för varmt. Väst är ju också himla smidigt eftersom barnet blir rörligt. Tumme upp!