Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: OMNI Bärsele

Jag var ju host på ett event som jag tillsammans med Najell hade för deras nya produkt. Bärselen Omni! Det var väldigt kul att ordna med det, och iom att jag gjorde det fick jag även möjlighet att vara bland de första att testa selen. Omni är enligt mig en väldigt annorlunda sele från de som finns på marknaden idag. Främst pågrund av att den har en sittdyna eller sittkudde som vi kan kalla det för. Den agerar lite som ”pall” åt barnet och ser till att fördela vikten ordentligt för oss som bär.

img_3350.jpg

ERGONOMISK POSITION FÖR BARNET:

Tackvare sittkudden så är det väldigt lätt att få bra viktfördelning på höftbältet som bärselen har. OMNI har ett betydligt tjockare bälte än tex babybjörn och Ergobaby. Det är väldigt bekvämt. Nackdelen är väl att selen blir lite ”mastigare”. Men om du ska bära mycket och länge är det värt det varje dag i veckan. OMNI säger att man kan använda bärselen från det att barnet är helt nyfött tills ca 3 år. Där handlar det mer om vikt, den klarar 15kg. Aline som är 4år går lätt att bära!  International Hip Dysplasia Institute har godkänt OMNI som bra för småbarns höfter, vilket ofta är en diskussion när det kommer till bärselar.

img_3356.jpg

 

NYFÖDD POSITION 0-6 MÅNADER:

När barnet är nyfött så är det enkelt att flytta bort sittkudden helt, och göra utrymmet i selen mindre, så barnet kommer högra upp på bröstet, där man vill ha dem. Barnet sitter då i såkallad grodställning och det är ergonomiskt och enkelt att bära de absolut minsta i denna sele.

 

img_3338.jpg

BÄRPOSITON FÖR 6-12 MÅNADER:

Från ca 6 månader är det perfekt att börja använda den där kudden, det är enkelt att sätta i, nackdelen är dock att selen tar en del mer plats under vagn mm. Inte så att den blir stor, men den blir större än innan iaf, och större än tex babybjörn. Men, ungefär som ergo tycker jag. Den ger bra komfort och jag fick låna en kompis bebis och prova att ha en liten mot mig. Det var smidigt, och barnet satt lagom högt upp på kroppen. Skönt för båda! All vikt hamnade på höfterna, så mina axlar fick vila!

img_3352.jpg

 

BÄRPOSITION FÖR 12- CA 36 MÅNADER

När man bär äldre barn så kan man välja om det ska vara fram på kroppen eller på ryggen. Jag har haft flera selar som tillåter att bära på ryggen, och det är utan tvekan mest bekvämt, iaf för mig om man bär ett lite större barn en längre bit. Då kan man sätta i barnet i selen framifrån, och sen vända selen med barnet i. Det är svårt att beskriva hur, men tar en gång eller två innan det sitter. Smidigt och på så sätt kan man se till att barnet inte ramlar ut. Vilket har hänt med andra selar.. Även i denna position hamnar nästan all vikt på höften, vilket tackvare det tjocka bältet är förvånansvärt bekvämt!

img_3329.jpg img_3328.jpg

 

Selen har även väldigt bra magnetiska spännens som gör det enkelt att försäkra sig om att spännet är låst. Det är även snabbt gjort, Jag har bokstavligen lyckat slänga  på mig selen tack vare dessa spännen.

Jag gillar verkligen denna sele! Rekommenderar varmt att testa den, och känna på vad ni tycker. Den finns bla på NK: Snygg är den med! KRAM

img_3342.jpg

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Intressant! Så skönt att se att du gör reklam för något annat än Babybjörn och kul att det kan spridas mer information om ergonomiskt bärande. Jämfört med en Tula toddler eller motsvarande toddler-sele så ser det inte särskilt bekvämt ut för barnet när hon inte för stöd för knäna utan benen hänger nästan rakt ner. Det vore väldigt kul att se dig testa en Tula Toddler för jämförandets skull. Om man bara har burit i babybjörn kanske man inte reagerar på det men om man som jag alltid burit i sjal eller riktigt bra selar så är man så van att tänka på hur ben och kropp ska få support så det är bekvämt både för bärare och barn. Jämför med hur barnet sitter på bilderna i denna länk:
    https://www.purpleelmbaby.com/blogs/carry-the-one/how-do-i-know-what-size-tula-to-get

    1. barnplaggsguiden

      Hej Linnea!

      TACK va kul!
      Jag ska kolla upp det där med TULA Toddler!! Tack, och se om jag får testa den!

      Kram