Ny vårkollektion hos Polarn O.Pyret! – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Ny vårkollektion hos Polarn O.Pyret!

I samarbete med Polarn O.Pyret

Häromdagen så fick jag möjlighet att testa på Polarn O.Pyrets nya vårkollektion, för att recensera plaggen. Det är ju väldigt roligt, och nu äntligen så har Aline och Ian haft på sig kläderna och testat dem för fullt. Jag ska vara ärlig och säga att jag har relativt bra koll på Polarn sedan innan då jag haft ett flertal vindfleecear från märket. Skalkläder har jag även lite koll på, men då mest skaloveraller (som dem har online).

Pris: Byxa: 499kr Jacka: 799kr.

img_3082.jpg

Storlek/ Passform:  Aline har storlek 104 i dessa plagg. De är verkligen normala i storleken. Aline är ca 100cm och plaggen sitter bra utan att vara för stora. Det ska inte strama eller dra någonstans då det kommer förhindra barnet i leken. Jag skulle inte valt mindre till henne då jag vill att hon ska kunna använda dem hela säsongen. Jag har sagt det förut men säger det igen, det är viktigt att barnen har skalkläder som det går att växa i då denna säsong ofta kan vara väldigt lång. Jag tycker att skalbyxorna är bra om man kan ta ett knytnäves grepp på tyget i grenen. På detta sätt kan man se till att användningen blir längre och att barnet kan ha byxorna hela säsongen, kanske till och med in på nästa.

img_3084.jpg

Jag tycker jackan är rak i modellen, rymlig i kroppen men utan att vara för stor. Jag upplever Polarn O.Pyret aningen breda i modellen, men denna jacka känns smidig. Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänkter att den ska passa ett tag. Om barnet är exakt på gränsen till en storlek ta den större.

img_3081.jpg

Byxorna är även dem raka och rätt pösiga. De är verkligen gjorda för lek då de är förstärkta på ben och rumpa. Polarn O.Pyret har en fantastisk och speciell funktion. De har nämligen förböjda ben på skalbyxorna och förböjda armar på jackan! Det ökar barnens rörlighet. De kan slänga sig och klättra runt utan att det nånsin blir tyg som stramar. Det är faktiskt en rätt stor skillnad.

img_3080.jpg

Skalplaggen är tunna och starka. Materialet är matt och både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever att settet är väldigt smidig att röra sig i. Byxorna har hängslen och gör att det är lätt att justera byxorna för att skapa bättre passform och anpassa dem allt eftersom barnen växer. Det är en avgörande funktion för skalbyxor. Jackan har dubbelvindslå som gör att den skyddar extra mot vind och blåst.

6174587936_img_9067-1.jpg

Aline har även vantar och mössa från Polarn O.Pyret, och vantarna är kick-ass, lite svåra att få på, men väldigt bra, då de är betydligt varmare och torrare än vanliga fingervantar, och det vill man gärna ha såhär på blöta dagar!

img_3083.jpg

Dessa plagg är anpassade för att klara både höst och vår, så det är bra plagg att använda mer än en säsong om det går. Vind- och vattentäta plagg i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker att plaggen är otroligt bra och andas kvalitet. Båda plaggen har smarta genomtänkta funktioner som kommer underlätta i vardagen.

Polarn O.Pyret håller exakt vad dem lovar och ser till att hålla barnen lagom varma och torra. Det som talar emot kläderna är priset. Det är ca 1300kr för ett set, vilket är bland de absolut dyraste jag kommer testa, och även på marknaden. .Jag vet dock att man kan sälja kläderna vidare till ett bra pris, vilket underlättar ekonomiskt. Jag har själv fått tillbaka upp till halva priset, och vet att det är ungefär så mycket man kan få tillbaka om man säljer vidare kläderna. Det är även klimatsmart. Något jag röstar för! Skalkläderna är superfina och jag gillar rosa! Fördelen med tvådelat är att man kan använda jackan och byxorna var för sig. En jacka kan man ofta använda på egen hand och denna passar lika bra på förskolan en varm vårdag som påväg till kalas. När man byter från skaloverall till tvådelat är olika, men jag tycker nog man ska vänta till barnet är 2,5 – 3. Med dessa plagg kan du låta barnet sitta i en pöl eller springa i lera, torr och varm kommer barnet vara.

img_3079.jpg

 

Jag rekommenderar Polarns skalplagg mer än gärna!

I samarbete med Polarn O.Pyret

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Har du tips på annat bra märke på skalkläder? Jag gillar verkligen pop men dessa är alldeles för smal i modellen för min son. Och i den prisklassen måste de sitta perfekt 😉

  1. Linnea

   Eller, är de annorlunda i år? Läste på hemsidan att de är större i storleken nu? Min son är inte så lång, hans storlek blir jättelång på på honom men han har svårt att böja sig ordentligt i den, köpte den i höstas.

   1. Sheila Arnell
    barnplaggsguiden

    Hej!! Då tycker jag att du ska kolla på Reima, dom är hela annorlunda i passform, och jag tror att det kan passa din son väldigt bra. Vissa märken funkar helt enkelt inte på alla barn! KRAM