Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ticket To Heaven Baggie Suit

Först och främst så vill jag bara säga att jag faktiskt har haft exakt denna modell på overall tidigare! Så denna recension kommer kanske vara något kortare än de vanliga för jag tänkte att ni kan kika på min andra recension som finns här! Dom är konstigt nog inte så olika varandra!

Ticket to Heavens overall har vunnit många ”bäst i test” och varit en klockren overall för många år in och år ut! När jag hade denna till Aline sist så var den väldigt popis, men jag upplevde den som lite för ”baggie”. Modellen heter ju så, och ska vara så, så det var en smak sak.

img_9844.jpg

Detta år, så testar Ian den, och det är mycket mycket bättre. På något sätt så passar denna overall hans kroppsform bättre. Det är ju roligt att man kan få det svart på vitt att samma overall sitter olika beroende på barn.

Pris: ca 1200kr, det är en relativt dyr overall. Absolut inte dyrast, men åt det dyrare hållet.

img_9857.jpg

Passform: Baggie, overallen är bred i passformen och sitter bra upptill men är vid i kroppen. Tanken bakom denna sorts passform är att den ska ha ett lager med luft mellan tyget och barnet, som värms upp,  cirkulerar och håller barnet varmare.

Overallen är fleecefodrad på hela ryggen och fram till armens och strax under rumpan för bättre värmeisolering samt viktigt för att barnets tröja och byxa enkelt ska glida in i overallen och inte rynka sig och krångla.

img_9907.jpg

Overallen har inte en justerbar midja, vilket jag saknar, utan istället en liten resår i ryggen. Den gör sitt med, men jag hade föredragit justerbar midja.

Luvan är väldigt bra, den går att ta av, det går även att ta bort fuskpälsen om man vill ha en luva utan. Baksidan av luvan har en justerbar kardborrefunktion, om man vill ha den lite mindre. Det är toppen att man kan ”fälla ut” den om det är blåsigt och kallt och skönt att den blir större och skyddar barnets ansikte.

img_9911.jpg

img_9908.jpg

Det är en riktigt härlig fuskpäls! Fin detalj!

Vattentät:  Tejpade sömmar överallt, 8 000 i vattenpelare, vilket är bland de bästa som man kan ha. Jag har duschat den i vanlig ordning och jag kan glatt meddela att vattnet bara rullar av. Inget kommer in i yttertyget, Denna overall har ingen yttre vindslå, men trots det så läcker det inte in vatten vid dragkedjan. Full pott där!

Andning: Andningsförmåga 8000 g/m2. Väldigt bra!

img_9913.jpg


Slitstyrka:-Slitstyrka/antal rubs: Över 50 000 rubs. (då slutar man mäta och den här overallen klarar närmare 70 000 så extremt slitstark). Bra för snöfattiga vintrar när barnen hasar runt på asfalt, berg, kryper på knän på hårt underlag utomhus osv.

Vikt: Fjäderlätt, nej men nästan. Väger väldigt lite! Detta är något som verkligen är viktigt. Tunga plagg på småbarn är inte att rekommendera! Ian rör sig väldigt bra i denna overall och har inga som helst problem att leka i den. Den stramar inte och spänner någonstans.

 

img_9846.jpg

Storlek: Normal till stor i storleken. Tänk på vilken storlek ni väljer för att den ska hålla hela vintern,  Vid det här laget vet ni ju allt om nävegreppet och att be barnet bli en ”boll”. 🙂

Tvätt: Tvätta i 40c och går att torktumla men behövs inte då den torkar snabbt ut och in.

ticket to heaven baggie suit

Material:
Utsida: 100% Nylon
Foder: 100% Polyester

Reflexer: Overallen har flera mindre reflexer, bland annat över sömmarna och några mindre loggor, jag saknar större reflexer. Det är så mörkt här så man måste ha bra och stora reflexer!

img_9850.jpg

En riktigt bra overall, som jag gillar bättre denna gång! En favorit, som dessutom har en otroligt fin lyster i tyget! Tål allt min busiga son kan hitta på och håller honom varm, torr och glad!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.