Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension Superfit Culusuk 

Hej!

Nu kommer äntligen min recension av GORE-TEXkängan Culusuk från Superfit! Detta exemplar kommer från Barnskospecialisten. Tack vare dem har jag fått möjlighet att testa dem.  Dessa skor har vunnit bäst i test i år! Läs mer om det här!

Design: Kängorna från Superfit är nostalgi för mig. Det känns som de skor jag hade när jag var liten. Riktigt smidiga och sportiga kängor som klarar det mesta. Jag har inte tidigare provat superfit, utan detta är första gången jag har hat dem till mina barn. Aline fick vara med och välja, och valde såklart rosa. Enligt henne är dom ”superfina” och studsiga. Det känns ju väldigt kul att hon gillar dom. Personligen tycker jag dom är fina för att vara denna typ av sko, men jag hade valt ett par mindre färgglada.

img_8632-2.jpg

Material:  Detta är en vinterkänga, som är varmfordad i textil som har ett GORE-TEX membran. Jag har skrivit om membran tidigare här. Membranet ser till att skon är helt vattentätt, och dessutom har en bra andningförmåga. Den här kängan är verkligen skapad för barn, och har otroligt bra funktioner som är anpassade för att se till att ditt barn är varm om fötterna. Tillskillnad från naturmaterial så är GORE-TEX skapat från grunden för att besitta dessa funktioner. Naturmaterial i all ära, jag älskar det, men detta är väldigt tåligt och lättskött.  Skorna är förstärkta framtill, vilket skyddar ytterligare mot slitage!

superfit recension test

Passform: Culusuk har två kardborreband över foten, som gör att den är smidig och enkel att öppna upp. Det är så viktigt att det är lätt av få på skon, både för barn och vuxna. Ju enklare desto bättre. Denna sko skulle jag även rekommendera för barn från ca 2 år, då de är så lätta och smidiga att använda och öppna upp. Det är på grund av att plösen går att dra fram så långt. Det är i princip bara att sätta ned foten. Sen drar man enkelt tillbaka den och stänger med hjälp av karborreknäppningen. Det enda jag inte gillar, men som gör skon bättre är att plösen inte är ”lös” alltså går att fram från resten av skon. Det är nog en vanesak, och fördelarna väger tyngre då skon blir tätare på detta sätt.

superfit recension test

Karborreknäppningen är stark och bred, det lossar inte, vilket annars kan vara otroligt irriterande. Denna sko har två rejäla karborreband vilket gör att man kan justera skorna som man önskar.

superfit recension test

Jag tycker att Aline kan gå och röra sig väldigt bra i skorna. Jag var rädd att jag skulle uppleva dem som klumpiga. Men det gör jag verkligen inte. Skorna är snarare smidiga och lätta, och perfekta för mycket lek och rörelse.

Ett stort plus med denna sko är att det finns en urtagbar innersula. Det är perfekt om skon mot förmodan blir lite fuktig eller om den behöver tvättas av. Med småbarn är det alltid bra om man kan plocka ut rengöra. Jag tycker att skorna känns varma och mysiga tack vare fodringen.

Skon har en yttersula som har väldigt bra grepp med bra mönster och avrullning. Det innebär att det inte fastnar massa stenar mm. Sånt är väldigt störande för både vuxna och barn. Sulan på som är även väldigt flexibel, det innebär att den är väldigt följsam som resulterar i skor som är lätta att leka i.

img_8626-2.jpg

Bra sula, den ger ordentligt grepp och ser till att barnet kan gå bra oavsett underlag.

Storlek/Passform: Finns från storlek 23 – 38.  Superfit Culusuk är lite smalare skor, lästen på skon är väldigt bra och utvecklad och framtagen för barnfötter, men med stor fokus på passformen. Generellt sett är Superfit smala i passform, men just denna modell är lite bredare. Jag skulle säga att dessa skor passar barn med smala/normala fötter.  Superfit tar fram sin sula och passformen med barnläkare och ortopeder. Tanken är att skon ska passa så att foten får opitimalt stöd. För mina barn är dessa skor väldigt bra, då de har smala och nätta fötter. Det är inget som trycker eller klämmer där det inte ska, men skon sitter ordentligt på foten.

Viktigt när det kommer till växande små fötter är att de sitter bra på foten, där kan tex Barnskospecialisten hjälpa till! Inte för tajt eller löst. När man ska köpa skorna så rekommenderar jag att mäta foten på barnet ordentligt, följa storlekstabellen och ha mellan 1,5-2cm växmån för att barnet skall kunna ha skon hela säsongen.

superfit recension test

 

Slutligen: Jag är överaskande positiv när det kommer till skorna. Jag har testat dem massvis, och badat dem (som vanligt). Och de håller helt tätt. Det är inte så mycket negativt att säga om dessa skor, förutom möjligen färgsättningen som jag inte älskar helt. Jag har inte så mycket negativt att säga om skorna, skorna håller barnet varmt om fötterna, och även torr! GORE-TEX materialet är slitstarkt och klarar olika väderlekar, samt temperaturskillnader (YEY) genom en toppenbra andningsförmåga. Jag gillar att de går upp en bit på vristen. Det går att pulsa runt och leka utan risk för att bli kall och blöt när snön kommer. För de som har barn som lätt fryser så rekommenderar jag varmt att man väljer att ha ullstrumpor på barnen! Jag brukar ha det på barnen när det är lite kallare än nu, från ca 0-gradigt och ner. Skorna är lätta att få på och av, samt smidiga att leka och springa i. Väldigt följsamma, och perfekta för lite kinkiga barn som vill ha varma men lätta skor.

Rekommenderas varmt, och förstår varför dom vunnit bäst i test!

PS: Just nu har Barnskospecialisten kampanj på dessa! Så de kostar 799 ist för 999kr.

superfit recension test

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Så här i efterhand, hur är livslängden på dessa skor? Hur underhåller man dem bäst? Det är väl mocka på dessa?

  2. Jennifer

    Vi har deras andra variant Snowcat till båda barnen. Men dom håller inte tätt för vatten, är det något jag har missat med dessa eller vad händer? Enligt både information jag läst mig till och personalen i skobutiken ska dom ju klara av vatten men på förskolan är skorna nästan alltid blöta när det blivit vatten ståendes i vattenpölar på gården :/
    Snälla hjälp mig ”felsöka” för jag vill inte köpa ett par vintersgummistövlar också om vi kan klara oss på de andra :/

    1. barnplaggsguiden

      Oj va märkligt!! Jag skulle reklamera dem! De ska hålla helt tätt! Är det så att de kan bli blöta ovanifrån?

      1. Jennifer

        Ingen aning om hur det är med blöthet ovanifrån eller om förskolepersonalen slarvat med att spänna overall/regnkläder så det kommer in vatten mellan heller… Får återkomma till butiken och klaga lite!