Julkläderna! – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Julkläderna!

För Ian i alla fall är fixade! Har jag någonsin berättat för er hur mycket vi firar jul? Okej, då kan jag det. Vi firar nämligen jul först den 23 december då vi har familj och vänner över, var vi är beror på vilket år, men då är det ca 20 personer som samlas. Den 24 december firar vi såklart julafton, ofta åker vi mellan mina föräldrar och Rasmus föräldrar. Den 25 firar vi alltid då det är Christmas Day, och min mamma är Irländska, så då äter vi kalkon (det är min favoritdag). Sen sist men absolut inte minst firar vi Alines födelsedag den 26 december.

Det är helt fantastiskt att fira allt detta, men efter Alines födelsedag så går luften alltid ur oss helt! Jag brukar se till att allt är ordnat inför så det är så lite fix som möjligt. Tex ser jag till att barnens kläder är redo – som en outfit. Det brukar funka bra, men i år kanske jag kommer få motstånd av Aline (som nu bestämmer mycket själv).
img_9203-1.jpg img_9205.jpg

Till Ian är det denna fulsnygga jultröja från Mini Rodini som kommer få jobba. Sen under det finns en långärmad pikétröja från Ralph Lauren – tredje sån han haft. Som jag anser är ett perfekt festligt plagg! Till det så leggings eller chinos. Fint va?

img_9201-1.jpg

¨Hjärta om ni gillar inlägget! Dela gärna med er vad era barn ska ha på sig?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Så fin tröja! Tycker din blogg är superbra och har klurat på en fråga länge nu som du kanske kan hjälpa mig med?☺ Känner mig helt rådlös. Hur vet man om skaloverall/vinteroverallen är för liten? Har en dotter som är prick 1.5 år och är ca 88 cm lång. Hon har både skal och vinteroverall från polarn och pyret i 92 men jag upplever att hon har svårt att röra sig i dem, tex böja sig för att sätta sig på huk (stramar i grenen) och klättra i och ur sandlådan och röra sig i sandlådan. Ärmar och ben känns dock fortfarande långa (men inte för långa). Är overallerna hon har för små eller har de flesta barn i denna ålder svårt att röra sig i overall? Skulle vara jättetacksam för svar!☺

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej! Vilken bra fråga! Det där känner jag igen, min dotter passar inte heller i “vilken overall som”. Går hon på förskolan? Det är svårt när dom är i den åldern, för ocerall är lite otympligt och kroppen är inte helt med alltid. Jag skulle leta efter något med längre kropp, typ didrikson eller mini Rodini. Alt köpa en fodrad overall från Geggamoja, som är otroligt mycket mjukare! Leta “babyoverall”. dom är smidigare och lättare, men inte lika slitstarka. Kan vara ett bra knep! Kramar!

   1. Sandra

    Tack för tipsen! Det ska jag titta efter☺ Hon har inte börjat förskolan än utan kommer nog börja ihop med lillebror 4 månader om ngt år eller så. Så det blir mest lite kortare lekstunder hemma men vill ju ändå att hon ska tycka det är kul och kunna röra sig bra. Så nu blir det till att börja leta efter ny overall och prova ordentligt denna gång☺ Tack igen för att du tog dig tid att svara!

 2. Elin

  Men så fantastisk! Hur är mini rodini i storlekarna? Har aldrig beställt från dem tidigare. Min son har st 86 på de första kedjor men 92 på Lindex. Han är några cm över 80cm men är lite rund så tröjorna brukar behöva vara rymliga för att inte sitta som korvskinn!

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Mysigt att vara lite rund 🙂 jag skulle säga att 80/86 passar men köp 92/98 och vik upp 🙂 förr var de stora i storleken. Men nu är dem normala. Som tex kappahl 🙂