Recension: Vincent Allvädersstövlar – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Vincent Allvädersstövlar

När graderna pendlar mellan plus 5 och minus 2 som det har gjort här hos oss i några dagar, så är det perfekt att ha ett par allvädersstövlar! Allvädersstövlar fungerar bra på både hala och blöta underlag och tål regn, rusk och snö.

Vi har nyligen provat Vincents Allvädersstövel –  en klassiker, som vi fått låna från Barnskospecialisten. Modellen heter Algot!  img_9121.jpg

Pris: 599kr. Ett helt okej pris.

Material: Hela stöveln är neoprenfodrad, och har en ordentlig sula i gummi. Jag gillar neopren, materialet andas inte, men min upplevelse är att själva neoprenstrumpan suger upp fukten bättre vilket gör att foten känns torrare och därmed varmare. Man ska tänka på att skorna inte andas ordentligt, då de är gjorda i gummi som jag skrev tidigare. Jag rekommenderar därför att variera mellan flera par skor så barnet inte bara har dessa en hel säsong. Det går att använda dem mycket men tänk då på att låta sulan lufta då och då så att skorna torkar ordentligt mellan varven.

img_9116.jpg

Skorna håller värmen bra och går utmärkt att använda även under mildare vinterdagar, då gärna i kombination med en filtsula och ullstrumpor. Sulan har ett väldigt bra grepp då den är räfflad med kraftigt mönster. Det har fungerat bra för mina barn som gått stadigt även på halt underlag. Gummistövlar som inte har bra sula, är såå lätta att ramla med och därför mindre lekvänliga.

 

img_9114.jpgStorlek: Finns från stl 20-36. Dessa stövlar är normala i lästen, men stora i storleken. Jag blev lite osäker först när jag fick hem stl 23 (Ian har normalt stl 24-25) och tänkte först att de var för små, men upptäckte när vi provade att stl 23 passade superbra.. De är alltså STORA i storlek. Gå ner en storlek, eller ännu hellre, kolla innermåtten eller prova ut stövlarna i butik. Tänk dessutom på att det är bra om det finns ca 1,5 – 2 cm växtmån när man köper dem.

img_9106-1.jpg

Ian har en sula i sina skor nu, så att blir lite varmare, och för att göra skon något mindre nu i början. Till våren, så tar jag ut sulan, så han kan ha dem lite längre. Ett väldigt bra tips! Sulor finns tex Härimg_9112.jpg

Användning: Jag tycker att skorna är lagom tunga. Det är absolut inte de lättaste, men åt det lätta hållet utan tvekan. Tillräckligt lätta för att jag även kan rekommendera dem till lite mindre barn. En annan fördel är att skaftet är mjukt så det underlättar för rörligheten. Ian springer och leker väldigt bra, plus att han får i foten själv! Om han får välja själv blir det gärna dessa skor på väg till förskolan!

img_9134.jpg

Skorna är helt vattentåliga (japp, jag har badat dem) , och är perfekta för ruskigt väder, speciellt med tanke på att man kan dra åt dragskon för att hålla vattnet eller snön ute. Jag tycker det funkar helt okej, det blir inte helt tätt, men mycket bättre än utan dragsko. Har man dessutom overallen över skaftet så kommer det garanterat hålla sig torrt!

img_9115.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.