Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: ISBJÖRN of Sweden

Äntligen! Är det dags för mig att berätta om overallen från Isbjörn of Sweden som jag testat! Detta exemplar kommer från Barnskospecialisten och är ett låneex, Barnskospecialisten säljer overallerna i alla färger, så kika in där om ni vill se fler!

 

skarmavbild-2016-01-02-kl-002228

 

Pris: Kostar ca 1999kr. I övre prisklassen för en overall. Det är den dyraste overallen jag har testat.  Den har för fjärde året i rad vunnit bäst i test kategori: premiumoverall.

Här är deras motivation: Bästa premiumprisklass-overall blev ISBJÖRN of Sweden:s mycket prestigefyllda och fulländade PENGUIN. Trots det höga priset blir overallen mycket prisvärd då den håller under flera vintersäsonger och verkligen briljerar på de viktigaste parametrarna – funktion, kvalitet och passform. Bästa premiumoverall 2016 – utan tvekan.

Därför är det extra spännande och kul att göra en recension på denna overall!

Storlek/ Passform:  Jag upplever dem som normala till långa i storleken. Jag har fått några frågor under tiden jag haft dem hemma och då har jag listat ut att jag tycker att overallerna har en lång överkropp, dvs långa även i grenen. Det passar verkligen mina barn då båda är långsmala. Jag tycker att ni ska köpa den storlek ditt barn har i centilong! Overallen går att justera i midjan och sitter väldigt bra på!

img_8612.jpg

img_8440.jpg

 

 Material: Overallen från Isbjörn är gjord i ett bluesign certifierat material med något som kallas ett ”2L membran” som har väldigt hög slitstyrka. Det yttersta tyget är behandlat med vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO® som är helt fritt från flourkarboner. Det är samma som tex Mini Rodini, KAXS och Geggamoja använder sig av!

Overallen är fodrad med ett foder gjord av 100% återvunnen fiber. Fodret gör overallen väldigt lätt och smidig samtidigt som det värmer effektivt. Nytt för denna säsong är att Isbjörn samarbetar med PrimaLoft, som är kända för att skapa ”varmt till lätt vikt” vilket resulterar i plagg som är både lätta, smidiga och supervarma. Stort plus för att PrimaLoftBlack Insulation Eco innehåller 60% återvunnen polyester.

Bluesign är en mycket god miljö-kvalitetsstämpel där hela produktionskedjan granskas och som i en standard har koll på alla aspekter för hälsa, vattenåtgång, kemikalie- och luftutsläpp och som endast släpper igenom processer som är ofarliga för människorna och miljön. ISBJÖRNs plagg är helt flourkarbonfria.

img_8618.jpg

 

Luva: Luvan är avtagbar, och har ett kardborreband baktill som gör att man kan justera storleken. Just denna från Isbjörn har även en bra form, som skapar som en vindtunnel, utan att försämra barnets sikt. Detta gör att den skapar bra vindskydd! Jag älskar att det går att knäppa två tryckknappar så man får extra skydd kring hals och nacke.

 

img_8616.jpgimg_8617.jpgimg_8619.jpg

Fothällor och armslut: Fothällorna är gjorda i slitstarkt tyg med en extra förstärkning under foten. Det finns även ett bra snölås för att se till att det inte kommer in massa snö och fukt nedifrån.  Det går att justera fothällorna så mycket man vill! Det finns även ett bra resårband som ser till att man inte trappar och sliter på fotsluten.

img_8614.jpgArmsluten är mjuka och har en snabbtorkande tunn mudd, och bra resårbandskant. Enkelt att dra över vantar mm. Det enda jag saknar här är möjligheten att dra åt ännu mer om man skulle vilja det.

isbjörn recension

Både armar och ben är förböjda på Isbjörns overall. Det är superbra och något jag inte fattar varför inte alla märken har. Det gör det lättare för små barn att röra sig, men även för de äldre när dom leker ”aktivt” genom att klättra, hoppa busa mm. En annan fantastisk funktion som denna overall har är att armar och benslut har inbyggd växtmån som kallas ”Grow cuffs”. Det är en fåll på insidan som man enkelt sprättar upp när man vill förlänga plagget. Det förlänger armar och ben ca 3 cm så du kan ha overallen en säsong till!

Användning: Overallen är smidig att få på. Dragkedjan är YKK och fungerar smärtfritt, den går även lagom långt ner så det är lätt för barnen att ta på sig overallen själv. Väl på så är den ljuvlig. Sitter där den ska, håller barnen varma och klarar även de värsta rusken.

 

img_8497.jpg

Tvätt: Tvättas separat i 40 grader. Använd ej sköljmedel eller blekmedel.

Vattentålighet: Helt vattentät. Alla sömmar är tejpade och fickornas blixtlås är vattentäta. Det är lite unikt, då många märken inte lägger ner så mycket på blixtlåsen. Jag har duschat overallen, som jag brukar göra i ca 3 min. Och det läcker inte in alls. Vattnet bara pärlar sig på ytan och rinner av.

2b9b162d-e810-46b7-a834-201183c9f44e-3.jpg

Overallen har en vattenpelare på 15 000.

isbjörn of sweden recension

 

Andning: 15000 gr / m2 / 24 timmar. Detta är superbra! Väldigt högt. Jag har inte testat en overall som har såhär bra andning. Och i relation till vattenpelaren är det näst intill oslagbart!

Slitstyrka: Otroligt slitstarka kläder, då dom har en förstärkning på rumpa och knän (det svarta) i corduramaterial. Cordura är bland det mest tåliga på marknaden och är det man använder för tex motorcykelkläder! Det är enormt slitstarkt.

img_8625.jpg

Design: Här är väl min enda svaga punkt. Jag tycker designen är helt okej, Men den är inte speciellt snygg, och det är inget som sticker ut med denna overall. Färgerna är okej, lite skrikiga för min smak vissa av dem. (Inte Alines dock!) Jag hade önskat att Isbjörn gjorde en lite trendigare overall med, för med denna funktion så skulle alla köpa den!  Däremot måste jag säga att overallen är ändå lite snyggare i verkligheten än på bild!

Nackdelar: 

  • Priset
  • För få och för små reflexer! Även om reflexerna på denna overall är fler än på många andra, så är det ändå för få enligt min mening.

img_8621.jpg

 

Slutligen: Den bästa overall jag har testat ur ett funktionsperspektiv. Jag tycker verkligen att den har det mesta, och den är lätt och smidig utan att kännas tunn och kall. Overallen från ISBJÖRN överraskade mig en hel del då den ser rätt alldaglig och avskalad ut. Det är den dock inte, den är verkligen otroligt varm och härlig, och kommer garantera att ditt barn är varmt och torrt i vinter. Sådär hög andningsförmåga i kombination med vattentätheten gör att ditt barn kan bada i en pöl. Jag är väldigt nöjd, trots priset, för jag vet att denna overall kan ärvas och användas av flera barn, och att man kan sälja vidare den när den är för liten, till ett högt pris!

img_9071.jpg

img_8445.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulina Gunnardo

    Såg just ditt inlägg på Insta och svarade där att jag tyckte overallen va bra 🙂 Och jag ser nu att även du tycker det. Vi har dottern på Ur och skur-förskola så vi har en heeel deeel kläder för utomhusbruk och just Isbjörn är en av de overallen vi blivit rekommenderade av personalen på förskolan. Just för att barnet kan vara rörlig i den. Kan barnet inte röra sig i overallen spelar det lixom ingen roll hur varmt den är eller hur mycket dom har på sig. Står man still fryser man oavsett. Så jag håller med, undra varför inte fler overallen har förböjda armar och ben. Och ang priset vill jag bara tipsa om att dom ofta finns på Blocket bl.a, så det går att få tag i rätt ”billig”..

  2. Therese

    Hej! Har nyligen upptäckt din blogg och hittat en del bra tips. Har en liten fundering kring det här med ”växtmån” i overaller. Har du testat att sprätta upp och förlänga någon overall någon gång? Mina barn har Didriksonoveraller (jättenöjd med dem!) och de har ju också en sån funktion. Men det är ju bara innertyget som är uppsytt? Tänker att om man sprättar upp där så blir det ju längre än själva yttertyget i overallen. Iaf på Didrikson så är det ingen söm i yttertyget, kommer det inte se lite konstigt ut när det liksom inte räcker till? Hoppas du förstår hur jag menar 🙂