Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Ull som gört!

Ull, hur mycket älskar ni ull? Hur mycket hatar ni ull? Jag upplever ofta att det är två läger – barn som hatar det (läs min dotter) och föräldrar som älskar det (läs jag). Det är klurigt med ull då det är ett material som många inte kan så mycket om, trots att det är otroligt populärt. Man vet heller inte riktigt vad man ska leta efter och när man ska använda ull. Därför tänkte jag bena ut det litegranna.

 • Snällt: Ull är allergifritt, snällt mot huden och helt giftfritt.
 • Värmande: Ullen håller dig varm! Och sval! Ull kan reglera kroppens temperatur. Ullen transporterar också bort överflödig fukt för att hålla kroppen torr. Många säger att inget håller dig lika varm som ull.
 • Hel och ren: Ull är självrenande och luktar inte illa på samma sätt som syntet. Kreatinet som finns i ullen bryter naturligt ner illaluktande bakterier från huden, vilket gör att ull har en självrenande effekt. Det är även spännande att ytan på fibrerna i ullet är vattenavvisande. Det gör det svårt för bakterierna att gro! Därmed ingen dålig lukt!  Det är därför man inte måste tvätta ull lika ofta som andra material.
 • Varm trots blöt: Ull kan absorbera fukt upp till 30 % av sin egen vikt utan att kännas fuktig, vilket gör att ullen håller huden torr. En speciell egenskap hos ull är att den värmer även när den blivit fuktig.
 • Miljövänlig:Ull är 100 % biologiskt nedbrytbar och återanvändbar. Helt rent och utan kemikalier!
 • Merinoull: Det finns många olika typer av ull. De vanligaste typerna är lamm- eller fårull. Speciellt merinoull, som är en typ av fårull.

img_8640.jpg

Två märken som jag gillar, som skapar fantastiskt bra merinoullsprodukter är Pierre Robert, och BEST. Pierre Robert har jag använt mycket! Dom finns att köpa på Ica Maxi mm och är väldigt bra att tvätta. Dom håller gång på gång, sitter bra och även min kinkiga dotter kan ha dem på sig. Om ni är nyfikna, så kolla in deras linnen, perfekta att ha under en topp på förskolan, så håller barnen sig ordentligt varma. Jag har även använt deras kragar, toppen redan nu. Genom att skydda halsen så kommer ditt barn vara mycket varmare!

img_8634.jpg img_8636.jpg

Jag har nyligen även testat BEST från Wildasmå.se som jag måste säga att jag verkligen gillar med. Mjukare får man leta efter. Detta är perfekt för er som letar efter ren ull, helt giftfritt och snällt mot barn huden. Håller fint de gånger jag tvättat och är helt okej i pris. Plus för att det är fin design!

img_8639.jpg img_8637.jpg

För er som undrar hur man ska klä barn med ull så har jag skrivit mycket om det här!

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Kört Pierre Robert flera gånger! Älskar!! Gillar att de gör bodys och byxor till bebisar oxå!
  På gekås i Ullared säljs dessa till barn för 129:-/del!! Ville gå Bananas men hade köpt två set Lindberg till superpris veckan innan…. så typiskt! Kör på ull från Kari Traa till mig själv! Underbart både att träna i och köra i backen med! Men gillar inte Pierre Roberts halskrage faktiskt. De var för stora och gled ner på min dotter.
  Kram

  1. barnplaggsguiden

   Va kul att du gillar Pierre Robert med! Det är väldigt bra kläder anser jag, och älskar liksom du att dom även gör kläder till småttingarna. Kari Traa? Spännande, måste kolla upp det! Jag har Pierre Robert till mig själv med!

   Ja, kragarna är lite stora, men det gillar min dotter verkligen!

   KRAM

 2. Dina

  Pierre Robert er relativt gode på pris, men jevnt over opplever jeg ikke at de har særlig god kvalitet! Blir ofte ødelagt i vasken og holder ikke lenge i passform. Joha derimot – min absolutt favoritt. Særlig blandingen av ull og silke. Sjekk ut! Her elsker alle ull, både små og store:) (gutt 2 og jente 6 år og mamma og pappa)

  1. barnplaggsguiden

   Ja, men jag tycker ändå att Pierre Robert är grymma! Håller dock även med dig om Joha! Riktigt fina och så mjuka!