Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Vilken Vante?

Hej i söndagsmyset!

Nu när snön är här, så är det bra att barnen har på sig vattentäta/vatten avstötande vantar. Jag letar som vanligt efter den bästa och optimala vanten. Men har insett att det inte finns en generell, utan att det handlar om barnets ålder, och aktivitet. Många av er har frågat mig om tips kring vantar, så här kommer mina favoriter just nu!


 

Polarn O. Pyret: Vind och vattentäta vantar som är otroligt bra. De är lätta att sätta på barnet, har en bra resår i handleden, som jag personligen verkligen gillar. Resåret gör att vanten sitter så bra på handen. På insidan av handen så finns bra antislipp, och det är lätt för barnet att leka. Aline har haft dem flera säsonger, och jag är väldigt nöjd med dom. De håller tätt!  Normala i storleken.

 

Hestra Baby Zip: Vantar jag nyligen fått testa av Barnskospecialisten. Det är perfekta vantar för Ian. Det som är bäst när man har vantar på små barn, är att sätta på dem först sen på med overallen. Overallen, i kombination med vantarna låser fast vantarna så att barnet håller sig varm och torr, samt kan leka ordentligt. Jag gillar dessa då de har en lång dragkedja, och man bokstavligen kan sätta ner tummen i tummens hål. De är ordentligt fodrade med Primaloft, som är supervarmt. Vanten andas och är vattentät med. Vantarna har bra PU Digital, som är en yta som ger grepp. Normala i storleken.

 

Galonvantar från Kuling: Klassiska galonvantar från Kuling med fleecefoder. Ibland är dom bara bäst! Tyvärr andas inte dessa, så ha inte bara galonvantar! Billiga, håller bra och är enkla att sätta på, tack vare ett resårband, så kan man dra dem ordentligt!

Ticket to Heaven: Mysiga, varma vantar från Ticket, tyvärr bara vattenavstötande, så kan läcka in. Vindtäta! Vantarna är enkla att dra på pga bred passform, och sitter bra tack vare bra mudd. Jag gillar dessa mer för mindre barn, de äldre barnen behöver mer funktion!

Hestra Fjellvotten JR: även dessa är recensionsex från Barnskospecialisten. Dom är så bra! Det är tumvantar som passar från ca 3-4 år och upp. Det är en skalvante med löstagbart foder i ullfrotté. Altså, detta är min favorit när det kommer till funktion. Till att börja med så har den ett elastiskt band som man kan trä runt handleden, sen är det ett bra spänne, så du kan dra år så vanten sitter precis där den ska. Sen drar du upp vanten, och åt dragskospännet som sitter längst upp. Den gör så att det inte kommer in snö eller annat, och är justerbar, Vanten i sig andas, och är helt vattentät. Stort plus att man kan använda vanten på våren tex utan foder, och att vanten är lätt att torka och hålla ren pga uttagbart foder! Det är två vantar i en! 

Vilka är era favoriter?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra Lantz

  Tornedalens textil och Gneis är de två märken som står högst hos mig både som förälder och som pedagog på förskolan. Är inte alls speciellt imponerad av hestra som dessutom är klart dyrast 😏

 2. Tiffany

  Hestra baby long zip utan tvekan! Har testar pop och didrikson och de har inte hållit min son varm. Förutom att de är varmast är de även vattentäta och LÄTTA att sätta på👍👍 Jobbar inom förskola och föredrar hestra.

 3. Carina

  Jag har kört på Polarn o Pyret så vantar i 5 år, utan tvekan de bästa! Varma och grymma när de kommer till att använda när det är vått ute. Arbetar även på förskola och kan verkligen säga att de vantar som varit bäst på barn där även är dessa. Dock blev jag väldigt sugen på Hestras med ullfroté vante inuti (är så stort fan av ull) 😃 å kan ”prata” på i timmar om utekläder/underställ till barn, så kul. Tack för en bra blogg förresten!

 4. Samantha

  Jag köpte vantar från Kaxs till barnen i år och dom har funkar jättebra nu i snön! Vattentäta och vindtäta och har också dragkedja på sidan så man lättare kan få in tummen + band som man kan stänga runt handleden. Sitter som en smäck!

 5. Moa

  Reimas fodrade tumvantar är vår favorit här hemma. Går också långt upp på armen och sitter åt runt handleden. Vattentät. Rekommenderar varmt!

 6. Gisela

  Hej, jag har köpt Polarn O Pyrets i några säsonger nu men tänkte testa nån ny. Jag köpte ReimaTec Ote o tyckte själv att dessa verkar bra. Dessvärre sa min dotter när hon fick se dem o testa dem att hon ville ha ett par från Polarn igen. Får se hur vi gör :-). Har du testat ReimaTec Ote? Tack för bra recensioner!

 7. Maja

  Hej, har du tips på mössor i ”funktionsmaterial”? Jag har själv en (fr houdini) som är lite vindtät o liksom lagom i alla väder o andas. Men till barn tycker jag bara det finns bomull, fleece eller ull (utöver de riktigt varma vintermössorna då). Min är varm av sig o blir SJUKT svettig om huvudet när han leker. Ett lite snabbtorkande material som andas skulle jag vilja ha. Finns massa t vuxna men hittar inte t barn! Jag vet att ull andas o är bra men fuktiga ullmössor är inte så kul för en 3åring, det kliar alltid lite.

  1. barnplaggsguiden

   Det kommer tips om det! Tack för bra ämne! Det är såå viktigt. Märkte att Aline var helt blöt om håret pga hennes tunga stickade mössa.. inte så bra!