Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reimatec® Freddo

Nu är det mycket hos mig. Jag är lyrisk över att snön är här, och jag håller på med typ 5 skor parallellt! Men, ett par som jag började med ett tag sen, och som jag nu även testat i snö är Reimas Freddo. Det är ett par Wetter fast i vinterskomodell!

Skorna är helt vattentäta – och är verkligen det.

img_8123.jpg

Jag har badat dem, och de är torra på insidan. Det är inget som läcker in, inte ens vid dragkedjan!

Pris: 749kr.

Storlek: Finns från storlek 20-27. Sen kostar dem 100kr till från stl 28-38. Jag upplever dem som något små i storleken, men med en normalbred läst. Ian har en storlek större i dessa än i Kavat.

img_8113.jpg

Material: Skorna är i vattentätt tyg och mocka. Anledningen till att skorna är vattentäta är för att dem har ett membran i tyget som ser till att det inte kan komma in fukt, men att skon ändå kan andas. Själva sulan är gjord i thermoplastgummi. Skorna är såklart ordentligt fodrade, Freddo är en lätt sko, som jag tycker passar även de minsta barn, vilket är rätt ovanligt för vinterboots.

img_8112.jpg

 

Sulor: Även filtsulorna är smarta, de har något som Reima kallar för ”Happy fit tryck” Det innebär att du lätt kan se var barnets fot är, hur långt den går på sulan – så du vet om det är rätt storlek för just ditt barn. Flera märken har liknande, och det är superbra!

img_8120.jpg

Yttersulan är bra, men jag skulle gillat ett större mönster för något bättre grepp. Hittills har det varit bra, men jag tänker när det blir isigare.

img_8106.jpg

Användning: Skorna öppnar man med dragkedja på sidan, men det går även att justera mer, då det finns en rejäl snörningsanordning om man vill spänna åt skorna mer. Det gör att fler barn kan ha dessa skor. Jag personligen sätter på dem på Ian, medan Aline kan göra det själv. Det är superlätt och de är lagom höga i skaftet. Är dom för höga så är det alltid svårt/svårare att få på skon.

 

img_8109.jpg img_7714.jpg

 

Design: Fina skor med snygga läder detaljer. Jag gillar färgsättningen och att skorna är lagom färgglada. Däremot så saknar jag större reflexer, kanske loggan skulle kunnat vara en reflex? Oavsett så är dom fina!

 

 

Reima har gjort väldigt bra skor för barnen, jag har aldrig tidigare haft ett par Reimaskor och jag tycker att dom är väldigt lätta, smidiga och enkla att använda. Ian och Aline har inte frusit i dem alls, snarare varit varma om fötterna. Jag tror att det är en kombination av bra skor, och att barnen känner att de kan röra sig och hålla värmen ordentligt. Priset är normalt, och om ni inte testat Reimas barnskor innan, så gör det!

 

img_7608.jpg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Nu handlar min fråga inte om skor utan om underställ.. har en son som är 14 månader och jag har köpt underställ i ull åt honom på rekommendation av flera kompisar och även min svägerska som bor i Norge ( där är det ju bara ull som gäller). Min fråga är hur funkar det på förskolan, ska jag klä honom i underställ och ” vanliga bomulls kläder” på morgonen? För jag antar att inte förskole- personalen tar av kläderna, krånglar på underställ och alla andra kläder? Eller ska de bara ha underställ på sig ( fast det tål väl knappast ullen, sliter på knäna osv). Har du några råd till en oerfaren ?