Recension: Mini A Ture Wanni K – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Wanni K

Nu har jag fått testa Wanni K till Aline, som är en overall från märket Mini A Ture! Jag har fått låna hem detta, så det är ett recensions exemplar. Overallen finns från stl 92-128, Mini A Ture har storleksmärkningen i år, där 3 år är stl 98, 4 år stl 104 osv.

1163048700316wanni-lyser_d-pige-vinter-flyverdragt-til-b_rn-fra-miniature

Material: Yttreskal 100% nylon, thermolite foder och inre foder i fleece.  Thermoliten är lätt och otroligt värmande, och är verkligen fantastisk när det kommer till att värma barn. Overallen är fleecefodrad inuti vilket jag personligen gillar! Plaggen känns tjocka utan att vara klumpiga. Aline har sen tidigare en jacka från dem och har använt sin mycket och håller sig riktigt varm i den, och hon är otroligt frusen.

 

img_7616.jpg
Funktion: Det jag gillar med overallen är att de är både snygga och otroligt funktionella. Den är vattentät med hjälp av Mini A Tures särskilda membran. Mini A Ture använder sig av ett membran mellan foder och tyg som har hög andningsförmåga och är vattentät. Jag har duschat dem såklart. Och vattnet bara rullar av dem.

En annan bra grej med overallens vattentålighet är att den även klarar att tvättas. Andra overaller kan få ett sämre skydd vid tvätt. Men MAT plaggen har en vattenpelare på 10 000, och 8 000 som garanteras efter 5 tvättar. Vilket är väldigt högt!

img_7612.jpg

 

Andning: Andningsförmåga 10 000gr/m2/24h. Vilket är bra!

Slitstyrka: 50. 000 rubs. Högre mäter man inte. Så detta är så bra det blir. Jackan och byxorna kommer klara aktivt användande och lek, för mer än ett barn! Bra betyg. Jag älskar när plagg kan ärvas utan att de behöver ha sämre funktion till nästa barn.

Overallen är förstärkt i armarna, rumpan och mellan benen för att hålla genom slit och klättring. Det är såklart väldigt bra, och förstärkningarna är exakt där de som bäst behövs!

 

mini a ture wanni k
Pris: ca 1600kr, det är högt, och absolut en av de dyrare overallerna.


Storlek/Passform: Mini A Ture är väldigt normala i storleken generellt,  Båda mina barn har den stl de är i centimeter på dessa plagg. Däremot måste jag säga att jag tycker att denna overall är åt det större hållet. Den är både stor och rymlig. Det finns en dragsko i midjan på overallen som jag gillar, den har jag dragit åt rejält när Aline har den på sig.

img_7622.jpg

mini a ture wanni k

Jag har tex vikt upp benen lite, eftersom hon testar den innan vintern. Men med vinterskor tror jag att den blir perfekt!
Armslut och benslut: Jag är ett stort fan av armsluten, overallen har bra armslut med resårkant för sitta bra. Det är även bra med plats för vantar mm. Bensluten på den här overallen är fantastiskt. det finns både en rejäl resårkant och ett snölås. Bensluten har ett stort karborrespänne som ser till att du kan justera plagget så att det passar ditt barn.

 

Luvan: Det enda jag inte gillar med denna overall är luvan, den är för stor, lite hängig och känns lite “ogenomtänkt”. Den går nämligen inte att justera ordentligt, och trots fin mudd”kant” så är den mest tung och stor. Det enda jag kan gilla är att den är bra om man vill ha den uppe en längre tid med mössa mm, då det får plats!

Fin och bra overall med otroligt hög funktion! Rekommenderas varmt! Förutom färgen, som är uppenbart rätt värdelös(men fin) så är overallen en toppoverall! Jag saknar som vanligt mycket reflexer, och sen saknar jag en bättre luva, men annars är den fantastisk! Funktionsmässigt väldigt bra! Synd att den är så dyr, men som jag skrev så är den supertålig och varm! img_7618.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.