Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Torr-hud Skolan

I veckan var jag på en härlig frukost med ACO och Miniderm. Det var en frukost jag med glädje tackade ja till då Ian har en hel del problem med både torr hud och eksem. Så det ligger mig utan tvekan väldigt varmt om hjärtat att lära mig mer.

Tack snälla Loppi för att ni bjöd in mig. Det var så bra att jag vill bjussa på lite av vad jag lärt mig. Sen kanske jag ska recensera vissa av produkterna! Eller vad tycker ni?


När det kommer till barns hy är det otroligt viktigt att ta hand om den. Både att se till att den inte är sönder, men även att fuktnivåerna är bra, Här är några bra faktorer som kan utlösa eksem.

Tack till hudläkaren Oscar Zaars och Eva Fredrikssons, varumärkeschef för Miniderm/Canoderm.

Bild1

Hur gör man då om barnet utsätts för detta? Och om man vill motverka torr hy? Jag badar mina barn en gång i veckan. De tvättas såklart reglebundet, men jag är noga med att bara får bada en gång i veckan. För Ian är det nödvändigt, annars skulle hans hud vara supertorr, trots regelbunden ”inkrämning”.

Tips för att motverka torr hy:

Dusch eller bad en gång i veckan – annars punktvis rengöring

Vid extra torr hud – testa tvättlotion

Hellre svalt och kort än långa varma bad

Klappa huden torr istället för att gnugga

Smörj med mjukgörande kräm dagligen

     + efter kontakt med vatten

Jag fick hem massvis av produkter från ACO. En av mina favoriter som är wash lotion! Toppenbra för när man tvättar barnen. Den är så bra att även jag använder den. Jag ser framemot att testa moussen, för det kommer Ian älska. Skriver mer när jag hunnit använda dem! Hoppas ni gillade lite tips, det gjorde jag!

Hörs vidare och happy friday!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.