Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Barn i barnvagn – Hur klär man dom?

Nu så! På förfrågan av er älskade läsare så tänkte jag passar på att göra en liten guide i hur ni ska klä bebisen i vagnen!

Liggdelen:

  • Innan det är kallt så räcker det ofta med någon mysig fäll/filt i botten av liggdelen och sen en tjock filt över barnet.
  • Supersmå bebisar kan redan nu vid 7-4 + grader ligga i åkpåse. Här är det viktigt att inte klä dem för mycket, så börja med en onesie, mössa, tossor och vantar och sen in i åkpåsen. Mer behövs ofta inte. Känn på barnet i nacken, så vet du hur varm hen är!  Vill man av någon anledning inte ha åkpåse så använd en fäll och ullfilt, men på vintern är det åkpåse som gäller tycker jag!
  • När det blir kallare så rekommenderar jag varmt en flecce eller ulloverall i åkpåsen, som kan ha långt in i vintern. Det är viktigt att klä dem delar av kroppen som sticker ut, så nu kan du ha tjockare vantar och en mössa som är fodrad och går ner över öronen.
  • Vantar jag älskar är Geggamojas fleece! De är perfekt, Ian låg med händerna i luften jämt, och dessa satt oavsett!

Sittdelen:

  • När man klär små barn som ändå sitter upp så är det viktigt att tänka på att det är varmt undertill. Har du en sittdyna? Annars införskaffa en sån. Ett bra alternativ är att använda åkpåsens underdel först, och sen ha en fleece/ulloverall alternativt tvådelat på kroppen, med vantar, mössa, och tossor/lära gå skor!
  • Bygg upp värmen för barn som sitter, så tänk på hur varmt det är och lägg på lager efter lager. Riktlinjer är att det vid ca 5 grader endast behövs vanliga plagg och overall nu, alt fleeceoverall och tjock filt.
  • Det är väldigt sällan man behöver ha vinteroverall och åkpåse, iaf inte i stockholm eller ner i landet. Tänk på att inte klä barnet för varmt! Det gäller även i liggdelen!
  • Det finns bra alternativ för de små som vill sista upp! Nämligen overaller, lättviktsoveraller är superbra för de små och håller dem varma! De brukar gå att öppna upp mycket, vilket är bra när man går in och ut i butiker tex. Har barnen en overall så kan man komplettera med en varm filt, så har du en bra bas i kalla väder!

 

rm13_xlarge

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karolina

    Min 1,5 åring sover ute i vagnen i flera timmar och nu när det har varit minusgrader har jag haft vanliga kläder, overall och åkpåse och då är hon lagom varm när hon vaknar.. så det är nog olika också, och när de ligger stilla och sover blir de nog kallare.. Men alltid bra och tänka efter så man inte har för varmt!

  2. Ellinor

    Hej!
    Letade igenom dina inlägg just för att hitta dessa tips! Letar ihjäl mig efter en lättviktsoverall att h i vagnen men hittar inte någon stans… tips?

    1. barnplaggsguiden

      Jag har bloggat om en nu, men det finns massa fler! tex har lindex, polarn o.pyret, zara, geggamoja, och moncler!

  3. E

    Tack för ett efterlängtat inlägg! Tycker det är så svårt att klä min tvåmånaders nu när det är 5-7 grader. I liggdelen brukar jag köra vanliga kläder, en tjockare tröja + bomullsfilt, har även lagt ett täcke i botten som ska värma lite. Har ett ”lock” till liggdelen som även det håller kylan borta. Blir nog lättare när man kan använda åkpåsen, känns lite tidigt för den nu..

  4. Fia

    Hej Sheila! Jag har två frågor. Har du något tips på mysiga och bra fällar att ha i vagnen? Och vilken typ av filt skulle du välja istället för fäll i liggdelen?
    Mvh,
    Fia

    1. barnplaggsguiden

      Hej Fia!
      Jag gillar fårskinnsfällar! Det finns mängder av olika från olika märken, men jag gillar när dem är lite långhåriga, för det är mysigare tycker jag. Jag hade en från BOZZ som jag gillade!
      Jag skulle välja en filt av ull. En tjockare, typ en från Klippan!

      KRAM

  5. Thérése

    Jag har aldrig haft overall i åkpåsen innan mina barn gått. Långkallingar och ulltröja/ulljacka, ullpolo och ullvantar räcker, och jacka och ullsockar/tossor när det är kallt – räcker. Här är det ca 30-.

    Bara ett tips! Så inte barnen blir för varma. 🙂

    1. barnplaggsguiden

      Se där så! Va härligt! Älskar att du hade bara ull! Det är så otroligt värmande! KRAM och tack för din kommentar!