Recension: Kuling Overall – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kuling Overall

Hej! Här kommer årets första vinteroverallrecension! Äntligen tänker ni! Ja!
 Jag och Ian har fått hem ett recensionsexemplar av Lekmers egna märke Kuling. Väldigt spännande och kul att testa denna overall. Detta är tredje året för märket, och som det har utvecklats! Jag älskar att följa märken (med kuling har jag även haft åsikter!) Så det är extra kul att recensera!  Denna gång är det deras Babyoverall Flinga som jag provar! kuling flinga 2016kuling flinga 2016

Vattentäthet: 10 000 i vattenpelare! Högre än så blir det normalt sett inte. För man mäter oftast inte högre, så det är toppbetyg.

Jag har som vanligt duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen släpper inte in vatten på ”kroppen.  Overallen tar in lite vatten i yttertyget, som sen rätt snabbt försvinner. Däremot är det helt torrt på insidan av overallen, och tackvare tejpade sömmar så är det inget läckage.

Tyvärr fick jag ingen bra bild här!

Material som andas: Ja, Andningsförmåga 5000 g/m²/24h

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

kuling flinga 2016

Storlek/passform: När det kommer till Kuling så har de verkligen ändrats i storleken. Förrut hade de ett annat storlekssystem, och var stora i storleken. Nu skulle jag nog vilja säga att de är helt normala i storlek. Ian har storlek 80 på bilden, och den är för liten. Jag borde ha 92 till honom om han ska ha den hela vintern. Jag skulle nog ändå gå på den storleken barnet har idag. Det är viktigt att overallen inte är för liten, och att den ska passa hela vintern (nävegreppet). Barnet ska kunna sitta på huk utan att overallen stramar! Tänk på det.

kuling flinga 2016

Overallen är rak i passformen, den är lätt och smidig och jag tycker verkligen om hur den känns. Overallen är inte hård och sträv utan mjuk och följsam. Detta trots att overallen är förstärkt både på rumpa och knän!

kuling flinga 2016

Reglering: Det finns tyvärr inte möjlighet att reglera overallens passform på insidan av overallen. Däremot så finns det ett resårband i ryggen och formar overallen och ger den bättre passform för barnet. Det är viktigt att tänka på att detta är tänk vara en “babyoverall”. De brukar vara bredare och mindre justerbara! Men denna är nätt och supersmidig!

img_7078.jpg

 

Reflexer: När jag såg reflexerna först tänkte jag att det inte riktigt räckte, men när vi var ute och jag fotade så tycker jag ändå att det är bra reflexer på overallen! Men man kan alltid ha fler…

img_7067.jpg

Påklädning: Overallens dragkedja går ned till naveln ungefär, jag tycker det räcker för att enkelt sätta på barnet overallen. Jag gillar att overallen har hakskydd! Viktigt och bra för att slipa ”klämskador” för barn i alla åldrar. Det finns även yttre vindslå med kardborre som ger extra skydd mot blåst och ruggigt väder.

kuling flinga 2016

Luvan: Lagom rymlig luva som har ett kardborreband på luvan för att kunna anpassa luvans storlek efter barnet. Jag älskar det! Det finns även en fuskpäls som går att knäppa av om man vill bli av med den. Personligen så tycker jag att det är en av de bättre fakepälskanterna jag sett. Den är fin, fluffig och har en härlig färg!

kuling flinga 2016kuling flinga 2016

Material:
Utsida: Nylon Taslan 320D
Foder: Fleecefoder vid kroppen och polyesterfoder i ärmar och ben. Det är alltid bra att ha polyester i armar och ben,  istället för fleece. Det är vanligt att tex fleece suger upp fukt, vilket är det sista man vill!

kuling flinga

Overallen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Overallen har mjukt polyester i luvan och fleece i kroppen och ner en bit på benen av overallen samt vid hakskyddet! Mycket bra, jag gillar när det är fleece, det förhindrar sömmar som kan skava och är skönt mot huden. Det är även bra för småbarn som sitter mycket på marken. Det ger ett extra skydd mot kyla!

Vikt: Jag tycker den är bland dem lättaste jag haft! Mycket bra! Plus för att den är ”mjuk” alltså smidig och enkel att röra sig i!

img_7069.jpg

Torkskåp: Ja, Max 40°C. Detta är perfekt på förskolan om overallen mot förmodan blir blöt! Då kan den bara hängas in på tork.

Fothällor: Denna overall har helt justerbara fothällor med massor med hål! Perfekt, så det passar just ditt barn. Det jag gillar med fothällor i tyg är att dem är lättare för de minsta att gå med. Det kan vara väldigt jobbigt med en tjockare silikonhälla när barnen är små.

img_7083.jpg

 

 

Slutligen: Jag gillar verkligen overallen från Kuling. Jag är överraskad över hur bra overallen i denna prisklass är. Den är otroligt vattentålig, och slitstark utan att vara stel. Och det är otroligt viktigt när det kommer till en babyoverall! Overallen är nätt och relativt rak i passformen, och speciellt för att vara en babyoverall. Jag anser att overallen passar de allra flesta barn. Det är en overall med många smarta funktioner, speciellt med tanke på sitt pris. Jag tycker den är prisvärd! Personligen är jag är otroligt nöjd med den avskalade färgsättningen. Jag tycker ofta att ”less is more” Overallen är lätt att ta på och av, Den är mjuk i materialet och väger lite. Overallen känns varm utan att vara tjock och klumpig! Jag vet även att den håller värmen riktigt bra från tidigare säsonger! Extra plus för fleecefodring, snygg fakpäls på luvan och förstärkta knän och rumpa. Overall för lek och bus samt utomhusaktiviteter av alla dess slag.

img_7070.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Hej Sheila,

  Detta verkar vara en jätte fin overall. Kuling har 2 vinteroveraller. Frost och Flinga. Vet du vad är skillnaden mellan dessa? Endast storlekar eller mer?

  Trevlig söndag/ Mia

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej Mia!

   Den som heter Flinga är en babyoverall medan Frost är för äldre barn! Jag gillar båda, men ta den som passar ditt barn i ålder. Jag upplever Frost lite “stelare” och att den är mer slitstark.
   KRAM

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej Elin! Det är mitt begrepp (tror jag, haha) och det innebär att man ska kunna ta tag i overallens tyg, i overallens gren med handen, så man får en näve tyg utan problem. Det är ofta lagom med växmån för de små iom att vintern kan vara väldigt lång!