Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Vinteroveraller!

Det börjar ju bli dags nu för vinteroverallerna, och från nästa vecka så kommer recensionerna på dem komma! Men, för er som inte kan hålla er, kan ni ju mer än gärna läsa mina tidigare recensioner.

Här är några som har fått riktigt bra betyg hos bäst i test 2016:

Ticket to heaven baggie suit för baby 

rm13_xlarge

Ticket to Heaven Baggie Suit 

rm13_xlarge

Didriksson Migisi och Yori

306777
Lego Wear Overall 

lego-tec-overall-jack-676-svart

 

Mini Rodini Alaska 

rm13_xlarge

Nu är det ju så att jag haft alla dessa, och eftersom alla är väldigt olika är det såklart svårt att jämföra. En overall som jag tycker är superbra som är lite av en överraskning är Lego overallen, sen är Ticket to Heavens baggie suit riktigt bra, man kan gå efter ålder där, och de små ska ha den för baby. Den sitter väldigt bra, och är riktigt slitstark!

Den snyggaste enligt mig är Pandan från Mini Rodini, den är smidig och varm, tyvärr har fothällan lossnat på flertalet av deras overaller men överlag är jag nöjd!

En overall som många älskar är Didrikson! Deras värsting modell ska vara rysligt bra, snudd på för varm för vissa barn!

Fråga mig gärna om ni undrar något! Många av de länkade recensionerna är väldigt noggranna och genomgående, medan det jag skrev nu är väldigt svepande! Jag svarar mer än gärna på specifika frågor, fler recensioner kommer!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej!

  Detta med overaller gör mig smått tokig. Min son är 9 månader och ålar sig fram men någon gång under vintern kommer han säkerligen att gå. Hur skall jag tänka när det gäller inköp av overall?

  Tack för en riktigt bra blogg!

  Anna

  1. barnplaggsguiden

   Hej Anna!

   Hemskt ledsen för sent svar! jag måste ha missat din kommentar!! Du ska köpa en väldigt smidig overall. Du ska verkligen känna att den är mjuk och rörlig innan du bestämmer dig för den. Det är så viktigt när dem är supersmå att overallen inte hindrar dem i deras rörelse. Jag tycker tex om Ticket to heaven, reima och kuling för de minsta. Jag tycker att du kan skita lite i slitstyrkan, för de flesta overaller klarar de minsta barnens slit. Så fokusera på en mjuk, varm overall som inte är för stor!

 2. Ida

  Hej! Har fått sä bra svar förut, så nu frågar jag dig igen. 😃 Vi kör just nu fleece och softshell från Pop och pompdelux på vår 1-åring. Tänkte komplettera med en overall inför vintern. Hon är liten och nätt och badar i de flesta vi provat på henne, blev lite extra ledsen att Pompdelux Lancer inte funkade i strl 80 då de inte har mindre storlekar. Har du ngt bra tips om märke som är lite mindre i storlekarna..? Med vänlig hälsning, Ida

 3. Andrea Fuentes

  Har köpt polarn o pyret vinteroverall till min lilla kille. Han är 6månader nu och har även en dun åkpåsen. Vad tycker du om det? Är det lagom för varmt/kallt?

  1. barnplaggsguiden

   Hej! Menar du att du har en dunåkpåse tillsammans med vinteroverallen? Jag tror att ditt barn kommer bli lite varm. Men! Är det riktigt kallt är det bra. Om jag vore du skulle jag även köpa en bra fleece eller ull – overall! Det är perfekt med vanliga kläder, en fleeceoverall, mössa (helst som går ner över öronen) vantar och dunåkpåse!

 4. Mia

  Hej,
  Testar igen med min fråga gällande overaller och storlekar. Hur ser du på detta? Ska man alltid gå upp en storlek? Din tanke gällande den ekonomiska biten om man köper lite större eller om man alltid ska köpa exakt storlek.

  Med vänlig hälsning,
  Mia

  1. barnplaggsguiden

   Hej Mia!

   Fick inte du mitt svar sist? Isf ska jag kolla vad som hänt! Hemskt ledsen isf!!
   När det kommer till storlekar och overaller så tycker jag inte alltid att man ska gå upp. Man ska köpa en overall som man kan ta ett bra grepp i grenen på.
   Jag tycker tex inte att det ska vara exakt i storlek, för då har barnet ingen som helt möjlighet att växa, men det ska absolut inte vara för stort. Då kommer overallen inte fungera som den ska, tex så slits sömmar mm mer än om den passar ordentligt.

   Hörs vidare!