Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

ReimaGO

ReimaGO®!
Okej, häromdagen var jag på en pressträff om Reimas nya satsning ReimaGO®! Det är verkligen ett spännande projekt som jag gärna vill dela med mig av!
Reima har uppmärksammat problematiken kring stillasittande och barn som bara spenderar mer och mer tid framför datan och skärmar.
Det är ett problem och det är viktigt att man tar tag i det och får ut familjen.
ladda ned
-I Norge spenderar en tredjedel av barnen så mycket som 4 timmar utomhus varje dag. Den siffran är högre än i något annat land. I Kina spenderar bara 10% av barnen så mycket tid på utomhusaktiviteter och i Finland är den siffran 16%. Barn i förskoleåldern är duktiga på att spendera tid utomhus men för många barn minskar den tiden när de börjar skolan, beskriver Riikka Paakkunainen, kommunikationschef på Reima.
I sverige just nu är vi trots allt ändå väldigt duktiga på att vara utomhus, och det är en stor ”outdoor” trend just nu.
 ReimaGO®-konceptet  är nytänkande och roligt tycker jag. De nyttjar bärbar teknologi och kombinerar praktisk, högkvalitativ och väderbeständiga ytterplagg med en sensor som mäter barnets aktivitet. Man kan följa allt i en app, som mäter och är som ett spel. Perfekt!
 -Vi ville vara modiga och tänka nytt: spel kan också få barn att röra sig. En inspirerande och användarvänlig applikation gör utomhusleken roligare och hjälper föräldrarna att motivera barnen. Syftet med ReimaGO® är att främja barns hälsa och välmående, förklarar Reimas VD Elina Björklund.

Sensorn som mäter och överför informationen till den mobila enheten, och som fästs på ytterplagget, är utvecklad av Suunto – som är ett av de ledande företagen när det gäller sportklockor, dykdatorer och sportinstrument.

Just nu har jag även en rabattkod hos Reima, som jag har bett om att få dela med er! Den ger er 10% på ALLT! och Frifrakt! Koden är: AW16REIMA
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.