Recension: Reima Galon – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima Galon

Hej alla! Nu har jag testat klart Reimas galonplagg. Det är lite olika modeller så jag kommer vara både specifik och generell. Ett galonställ som heter Kupla som är helt fodrat, och sen ett set med en regnjacka som heter Vihma och byxor som är fodrade som heter Loiske.

img_6322-2.jpg reima kulpa

Reima Kupla 

reima

Reima Vihma och Loiske

Pris: 599 för regnsetet Kupla. Vihma och Loiske kostar 499kr st.

Material: 100% polyester. Fria från PVC! (giftigt och inte bra för småbarn)

Luva: På alla överdelar går det att ta av luvan, det är ju som bekant ett säkerhetstänk ifall barnen fastnar.

 

img_6317-1.jpg

Galonen har även hakskydd och bra med knappar/dragkedjeskydd. 

Storlek/Passform: Galonstället är helt normalt i storleken, både på längden och bredden. Det finns gott om plats för att ha underställ och fleece utan att plagget sitter åt. Jag tycker även att galonen är väldigt mjuk och skön, inte så hård och stel som den kan vara ibland. Det finns alltid en risk att det går hål i plagget om galonen är för stel och hård. Om den istället är mjuk och rörlig så minskar risken för att det går sönder.

img_6331-2.jpg img_6330-2.jpg

Galonstället sitter väldigt bra på kroppen, alla av de olika plaggen är bra på. Speciellt Loiske med fleeceöverdel. Där är plaggen både ordentligt på samtidigt som det är värmande.

img_6308-1.jpg

Galonstället är elastiskt kring jackans nedre kant och i luvan (båda modeller har elastiskt band/resår i luvan) för att hålla barnet torrt och se till att vattnet inte kommer in, det ger även en bättre passform. Detta är en smart funktion som jag tycker ni ska leta efter när man köper regnkläder. Dra i galonen och känn om den flexar.
img_6321-1.jpg
Jag upplever att Reimas regnställ är noga genomtänkta, tex med en bra krage, det är en bra detalj som säkerställer att vattnet inte rinner in vid halsen/nacken på barnet. Jag hade önskat en  tunnfleecefodring i nacken, ger verkligen en bra komfort och säkerställer att inget skaver där barnen är som känsligast, så det kan vara något att tänka på. Däremot vill jag poängtera att inget skaver idag, utan materialet är väldigt skönt även direkt mot huden.

img_6311-1.jpg

Arm och ben: De olika regnställen har olika bra resår i både ärmsluten, Kupla känns som en enklare modell med ett enkelt lite snedskuret avslut på ärmen, den är en liten resårkant men ingen som gör så mycket enligt mig.

img_6318-1.jpg Det är fint och passar bra, däremot går det inte att dra åt eller justera. Vihma, som är den rosa jackan har istället ett bredare resårband som gör att ärmslutet går in mer!

img_6310-1.jpg

 

Byxorna: Båda byxmodellerna har resår i benslutet och justerbar fothällor. Viktigt och smidigt! Den stora skillnaden är ju att ena modellen är fleecefodrad (Loiske) med en fleeceväst upptill. Den öppnas med en dragkedja och är enkel att få på sig. Fleecen är otrolig, väldigt fin och mjuk, och inte mesigt tunn. Loiske har en bra resår i midjan som gör att byxorna sitter på plats hela tiden.

img_6304-2.jpgimg_6305-2.jpg

img_6312-1.jpg

Benslutet

Kuplas byxor är mycket enklare och med klassiska hängselbyxor som är reglerbara. De har knappar i sidan och det är en bra justering, så man kan få in byxorna lite i midjan. Regnstället sitter där det ska. Däremot är jag inte ett så stort fan av knäppningen på hängslena.

img_6314-1.jpg

Jag föredrar andra modeller av spännen, mest för att denna modell är svår för mina barn att knäppa själv.
img_6315-1.jpg

Här ser man ena sidans knappar knäppta vs Den andra sidan när det är öppet. 

img_6309-2.jpg

Fina fickor! 

Vattentålighet: Helt vattentätt. Det finns dessutom både dragkedja och knäppning som försäkrar att vattnet inte läcker in. En annan stor fördel med Reima är att regnstället har svetsade sömmar, något som bara de bästa regnställen har. 

Vattenpelare: 10 000 mm. Det är tipp topp, bättre blir det sällan, vattenpelare handlar om hur högt tryck materialet kan ta innan det kommer in vatten.

Reflexer: Alla plagg har väldigt bra reflexer! Många och synliga!

img_6316-2.jpg

Setet är ju väldigt olika, speciellt byxorna. Regnjackorna är mer lika. Vill ni har ett riktigt schysst galonställ så är Kupla bra. Annars rekommenderar jag starkt Loiske för galonbyxor som fungerar genom hela vintern. Bra och värmande med fleece långt upp på kroppen. Sitter bäst av alla dessa plagg. Perfekta plagg till  både till förskola och helglek. Jag vill varmt rekommendera Reimas galonställ! Det ena är väldigt enkelt, men riktigt bra! Det andra har många bekvämligheter så som de superhärliga byxorna med fleeceväst och den fina jackan med två stora fickor, för de samlande barnen. Stort plus för snygga färger och detaljer. Något dyra, men håller högt andrahandsvärde!

img_6303-2.jpg
img_6327.jpg
Glöm inte att jag har en rabattkod till er. Det är inte sponsrat utan endast något jag har valt att dela med mig av nu i höst/vinterköp tider! Den är “AW16REIMA” och ger 10% på ALLT och frifrakt! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Först och främst ett stort grattis till brudparet! Ni såg ut att ha haft en underbar dag. 🙂

    Du har förut, efter mitt önskemål lagt ut en guide i hur man klär dom små. Nu önskar jag mig en guide för hur en 1,5-åring ska klara sig utan att bli våt och kall i höst vinter. Vad behöver vi köpa?