5 accessoarer som glöms bort – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

5 accessoarer som glöms bort

Nu inför hösten är det verkligen läge att handla både höst och vinterkläder. Anledningen? Jo, de säljer slut snabbt som tusen. Varför? Jo, för att folk vill säkerställa att de får det dem vill ha, vilket innebär att man handlar generellt overall 2-3 mån innan användning. Förutom de självklara plaggen och skorna, som overall, regnställ, galonställ, vinterskor, stövlar och sneakers vill jag passa på att tipsa om de bästa accessoarerna. De som glöms bort men som verkligen borde införskaffas!

 

 1. Balaclavan – helst i ull! Den kommer hålla ditt barn varm om både huvud,hals och öron. Den sitter på rätt plats och är – bäst av allt – allt i ett! Perfekt även under hjälm när man vinteridrottar.large
 2. Galonvantarna – Här kan man välja mellan fodrade och ofodrade. Jag personligen gillar de fodrade bäst! Dessa är kalasbra! Perfekt för kalla och blöta dagar!51-2052 
 3. Vanthållare – Bästa grejen för småttingar – eller upp tills det att barnen hatar dem! Dessa smarta klämmor håller vantarna på plats, speciellt när det är små händer som gärna slänger iväg vantarna. 60018813-198_1
 4.  Fleecekragen – Ett plagg som håller kylan borta från ett väldigt utsatt område. Enkel att ta på, mysig och skön och skyddar barnet ordentligt mot kyla. 27-6623
 5. Reflexen!! Glöm för guds skull inte reflexen. Jag har en på min väska, på vagnen och minst en extra på barnen, trots reflexer på deras kläder! Förra året hade vi tassels, i år har vi hittar rosettreflexer!

KRAM Tryck på hjärtat om ni gillar denna typ av inlägg!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Vart fann du reflexrosetter? 🙂 Mina tassels gick lätt sönder förra året tyvärr så behöver nya. Och rä lite trött på vanliga “glimmisar” 🙂

 2. Jessie

  Dagis önskar för der mesta ofodrade regnvantar med annan vante under pga att dom torkar så långsamt och luktar inte gott efter ett tag

 3. Fia

  Hej! Håller med ovan, jättebra tips! Jag blev så sugen på rosettreflexerna du pratade om, vart hittar jag dem? Tack för en bra blogg!
  Fia

 4. Kristina Westerlund

  Jättebra tips men snälla rekomendera inte fleeceprodukter! Det är så himla dåligt för miljön, alla tusentals plastpartiklar som hamnar i våra hav och sjöar pga av flecce samt att det inte är ett mtrl som andas. Ull däremot är så himla mycket bättre, som du ju också tipsade om:)

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej! Ja, du har rätt, men ofta använder märken som tex mini rodini återvunnen plast så då är det ju inte så farligt! Men håller med, ull är ofta bättre!

 5. Mikaela Gatti Rydén

  Är detta något du rekommenderar även till lite yngre barn? Min son är 8 månader men kryper sen ett tag tillbaka och vill alltid stå och gå med hjälp även utomhus. Har du några tips på vad jag ska tänka på inför hösten och vintern? Jag tänker mig skalkläder och många lager? Vad skulle du rekommendera för något på fötterna? Många frågor nu 😉

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Till en liten en så rekommenderar jag vanthållare främst. Det andra är nog mest för äldre barn. Du ska tänka på att klä ditt barn i lager, som du är inne på. Mitt bästa tips är att köpa en bra åkpåse och en fleeceoverall. Då kommer du väldigt långt! Du kommer nog inte behöva skalplagg eller en vinteroverall om du har åkpåse och fleeceoverall. Bra plagg i ull är alltid att rekommendera med för det håller din son lagom varm, och transporterar bort fukt. Sen en bra mössa som går ner lite över öronen, och små gulliga(och varma) vantar!

   1. Mikaela Gatti Rydén

    Tack för tipsen! Men jag undrar, om man har en fleeceoverall kan han fortfarande leka i gräs och sånt då utan att bli blött? Och har du någon overall du skulle rekommendera? Har precis införskaffat en åkpåse från Geggamoja men vet du något om deras fleeceoveraller? Tack för en grym blogg och grattis till bröllopet!

    1. Sheila Arnell
     barnplaggsguiden

     Nja, det har du rätt i. Ta då en tunnare fodrad overall! Ska kolla upp det till dig!! Deras fleeceoverall är bland de bästa!! Tack snälla, gulle!