Battle of the Sulkys! – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Battle of the Sulkys!

Hej fina ni.

 

Jag vet att detta  inlägg är lite sent, men jag skyller helt på sjuka barn, bröllopsspinn och vardagsstress! Men! Till saken hör att jag verkligen bara vill tipsa om vagnar jag gillar och kan stå för. När det kommer till sulkysar är det inte helt enkelt då dem kommer i alla storlekar, färger och former!

britax-sittvagn-smile-2-2016

Mina 5 bästa är/ varför jag tycker att de är grymma: 

 1. Britax Smile / Barnet sitter högt, det är en sittdel med fullt liggläge och vagnen går att vända åt båda håll.Denna kan man ju ha som första vagn och fortsätta ha under hela småbarnstiden – winning. Har den bästa varukorgen, något jag verkligen värderar högt. Klarar terräng och är skön att köra. Inte bästa resevagnen av flera skäl, tex att den väger 13kg, men gör sulky jobbet med bravur! Pris: ca 6200kr  
 2. Kronan Sulky S / Vagnen är enkel att köra, smidig att fälla ihop och har en rymlig sittdel. Denna vagn skulle jag inte säga är en optimal resevagn (jämfört med de nedan, den går såklart att resa med!), utan mer en stabil och bra vardagssulky. Klarar terräng på ett sätt som de andra inte gör och är den härligaste att köra. Väger 10,3kg, vilket verkligen ger den stabilitet och en “rejäl bra vagn” känsla. Men absolut inte tung!
 3. Bugaboo Bee / Liten och supersmidig! Vagnen har en stabilitet som jag älskar. Tar upp till 17kg. Har även relativt ny förlängningsbar sufflett som skyddar barnet i både sol och vind. Väger ca 8,7kg. Pris: från ca 4900kr
 4. McClaren Techno  / Klassisk sulky, har fullt liggläge och har bra med förvaring under vagnen, blir liten ihopfälld, enkel att ha och göra med och rymlig i sittdelen. Slitstark och stabil. Är skön att köra med. Enligt mig en riktig klassiker som man ser överallt i världen. Alltid varit snabba med bra sufletter som har bra med ventilation. Väger ca 6,6 kg och är därför även en perfekt resevagn! Pris: ca 3000kr.
 5. Yoyo +  / Fördelen är att man kan ta med den som handbagage på planet. Perfekt resevagn då den bokstavligen blir liten som en väska (den har en väska med). Vagnen blir bättre och bättre med åren och nu kan man använda den från nyfödd och upp i åldrarna. Den har olika sittlägen och fullt liggläge. Även en bra sufflett! Hela vagnen väger ca 6,2 kg. Pris: ca 4000kr maclaren-techno-xt_33276-47

Bästa budgetvagnarna

 1. Carena Kobbe / väldigt lik Yoyo, men utan att kosta skjortan. Personligen gillar jag när det kommer konkurrenter. Vagnen går snabbt att fälla ihop, blir superliten, så man kan hänga den som en väska, vikten är 5,9kg och den går att bära ombord på plan. (vet flera som har gjort det, även om den inte garanterat får vara med) Priset är ca 2700kr. 
 2. Carena Orust / även denna en klassiska paraply sulky. Bra och smidig vardagsvagn men även resevagn. Kan användas från ca 6 mån till 4 år (22.5kg) Snygg och blir supersmidig ihopfälld! Jag kan tycka den är lite ranglig, men det känns okej för priset är otroligt, den ligger på ca 1000kr  men går ofta att få på kampanj, tex nu för ca 800kr.

 

carena-kobbe-sulky-2016-tar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Vet du hur det är med åkpåse till Britaxsmile 2. Vilka som passar osv då man inte kan dra över bakom sitsen men finns två hål där istället. Antar att britax/BRIO passar men dom är lite tråkiga

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Ja, det stämmer, det finns ju två hål som du säger, och jag har för mig att kronan åkpåsar passar! jag själv har haft britax egna, men även elodie som passar helt okej!
   Hoppas du hittar något du gillar!!