Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Inför Förskolestarten – Del 2

Det jag chockades över var över hur hög rullans det var på Alines kläder på förskolan. Det var liksom alltid en strumpa borta, och vantarna saknades och låg på fel plats. Jag insåg rätt fort att det inte var möjligt för pedagogerna att veta om hon hade blåa eller svarta strumpor på sig och därför var det lätt så att vissa saker kom bort eller placerades fel. Därför blev det snabbt intressant att hitta ett bra sätt att namna kläderna på. Det fanns dock lite olika kriterier och krav.

 

  1. Det ska gå att sätta namnet på även de minsta saker.
  2. Det måste gå att ta bort utan att förstöra plagget – tex vill jag inte lämna märken eller hål. Det är mycket lättare att sälja ett onamnat plagg!
  3. Helst snabbt och inte för mycket pill
  4. Inga lappar som ramlar av.

Jag insåg då efter att ha provat tygnamnlappar med nån häftklämma och även lappar man stryker på att de absolut bästa är klisterlappar! Ja, det låter helt knäppt, men det finns namnlappar som är som klistermärken. Man drar bara av dem från lappen, sätter dem i plagget/skon/snutte/på nappen och sen håller dem sig där. Genom tvätt, efter tvätt och återigen fler tvättar.

Vi köper Filurs namnlappar! Jag älskar att de inte lämnar fula märken, eller hål och att det bara är att pilla av vid försäljning! Detta är verkligen inte reklam, jag är på inget sätt sponsrad utan jag har provat massor, och dessa vinner!

Ett annat tips är att inte ha barnets förnamn, utan istället efternamn. Då kan syskon lätt ärva (inga byten av lappar) och om det finns lappar över (vilket det nog inte kommer göra) kan framtida syskon ha dem på sina kläder! Glöm inte att sätta ditt nummer på! Perfekt när barnet tappar vanten på Coop!

 

 

tpreview

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M-L

    Jättemånga bra tips men som förskollärare måste jag nog ändå säga att det är smidigare med barnets förnamn på namnlapparna. Vi namnar ofta lådor i hallen etc med förnamn och för alla pedagoger ”poppar” inte efternamnet upp direkt i huvudet, man har ett gäng barn på förskolan! För att underlätta för all personal/vikarier är det mer logiskt med förnamnet på namnlapparna även om jag givetvis förstår ditt argument om att ärva kläder! Dessa namnlapparna du nämner är fantastiskt bra!!!