Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Förskolestart – del 1

Nu börjar det verkligen dra ihop sig för alla med små knoddar som snart ska börja förskolan. Det är vanligast att man väljer att skola in vid terminstart, så om ca 2 veckor har jag förstått att det är många små som börjar.

Jag tänkte därför dra igång en liten guide för allt ni behöver till de små. Först ut är att kitta dem rätt! Här kommer en grundlista på vad som behövs när barnet går på förskola:

1. Regnkläder/ skalkläder: Enkla och tåliga plagg, kan användas tillsammans eller var för sig. Vi har haft regnbyxor över vanliga byxor för att skydda övriga kläder i lekplatsen och likande.

2. Vantar och mössa: Blir de våta eller skitiga så är det bra att ha ett par extra. Här behövs tunnare mössa till hösten och tjockare till vintern! Jag rekommenderar tunna tumvantar då barnen kan använda händerna ordentligt när de är på!

3. Extra uppsättning”inne kläder” : Det är viktigt att ha extra byxor/leggings, tröja, bodys/topp, strumpor, samt underkläder på förskolan då de kan spilla, kissa på sig, osv osv. Ett tag bytte de alla kläder på Aline dagligen! (hon lärde sig dricka ur glas)

4. Fleecetröja: Underbart plagg! Användbart långt in i hösten och super bra att ha under en regnjacka/skaljacka när det börjar bli lite kallare.

5. Overall: till vintern.

6. Gummistövlar: Jag rekommenderar tretorns gummistövlar. Gärna modellen Gränna som jag verkligen tycker sitter bra på småbarns fötter!

7. Underställ: Tröja och långkalsonger – när det blir kallt håller ett underställ i polyester eller ull värmen bra. Bomull är också bra till mindre kalla dagar.

8. Höstskor: Återkommer närmare med tips!

9. Vinterskor/vinterkänga: Återkommer närmare med tips!

10. Snuttefilt/Nappar: Det som just ditt barn gillar och känner sig trygg med! Har man ett nappbarn kan man med fördel beställa nappar på nätet med namn!

11.  Inneskor, mocksiner eller tofflor av olika slag, det är speciellt bra om det är hala golv på förskolan. Fråga personalen om de tycker att det är en bra idé och om det är kallt på golven, det kan vara svårt att veta själv!

 

kuling-trend-stickad-beanie-ljusrosa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda.K

    Hej!
    Superfin/bra blogg! Har en 1.5åring som börjar förskolan nu. Storasyskonen är 14 och 12år så längesen det var på fsk. Har aldrig använt pomp de lux kläder. Men fastnade för deras softshelloverall (älskar softshelloveraller) men sen har jag även sett att dem har vinteroveraller. Dem ser ju väldigt smidiga o mjuka ut för en så liten. Han är rätt liten så man vill ha en overall till vintern som han kan röra sig ordentligt i som inte är för stel. Så jag tänkte höra om du har testat pdl vinteroveraller? Har inte så bra koll på overaller känner jag. Körde med ullareds overaller till de stora och dem var alltid varma och torra. (Bor i skåne)
    Tack igen för en bra blogg!