Recension: Kuling UV plagg! – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kuling UV plagg!

 Hej alla! Nästa på tur i solskyddsguiden är Kuling, det är Lekmers egna märke! Kuling har två olika typer av soldräkter! Jag har valt en som är en heldress och en tvådelad. Kuling har även väldigt smarta solkepsar som har ett skyddande bakstycke som jag vill visa er!kuling uv test kuling uv test

Båda typer av UVplagg! 

Först vill jag, som vanligt bara skriva lite om hur det här med UV fungerar, mitt exempel rör de plagg som har 50+:

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Det är viktigt att se till att det inte finns kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

kuling uv test

Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm!

Pris: Heldress: 499kr ; Tvådelatset: ca 599 (det är paketpris med solkeps inkluderat); Alla plagg är i medelprisklass, jag tycker de är värda sina pengar då plaggen är genomtänkta med högt UVskydd och i bra kvalitet.

Storlek: Båda plaggen är normala i storleken tycker jag. Det är relativt nytt för Kuling, då jag alltid tidigare upplevt dem som enorma i storlek. Aline är väl ca 102 lång och 104 sitter exakt. Skulle jag köpt dessa skulle jag valt den storlek som barnet är långt. De är även smala i passform, något som är vanligt när det kommer till solskyddskläder.

kuling uv test

Passform: Den som är heldress gillar jag rakt av, den täcker som sagt lagom mycket med 3/4 ben och armar, och har dessutom en bra krage för extra skydd. Däremot är jag mindre nöjd med det tvådelade settet. Där är toppen problemet, Toppen har en lång dragkedja, som är till för att enkelt ta på, kanske även öppna upp lite och för att det ser fint ut. Tyvärr fungerar det inte lika bra i verkligheten, då den korvar sig och verkar lite obekväm. Byxorna å andra sidan är svinbra! De är längre, sitter lagom tajt och stannar på plats oavsett vattenlek/lek.

Redigerad: Jag har insett efteråt att barnen haft UV dräkten på sig bakochfram! Helt galet egentligen. Jag har testat dem åt rätt håll och då är dragkedjan inte alls strulig eller bubblig! Så kontentan är att den är bra när den är på rätt. Däremot tycker jag bevisligen att det är otydligt vilket håll som gäller. =)

kuling uv test

Material: Tillverkad av: 82% Polyamid 18% Elastan. Känns realativt “tjockt” i tyget. Men då jämför jag med andra UV dräkter.

SPF: 80+. Det är första gången jag är med om att det är 80+ i SPF. Normalsätt så mäter man endast till 50+, då man anser att det är “max”. Det är det givetvis inte, men det har blivit standard i branschen. Personligen tycker jag att det är underbart att ett märke pressar gränsen, så vi får bättre solkläder. Däremot kan jag inte avgöra om dessa är bättre än de andra med högre SPF. Generellt anser jag ju att högre SPF är de bästa, och det hoppas jag gäller även här. 

kuling uv test

Tvätt: Jag gillar färgerna och kombinationerna på båda skolskyddskläderna. Alla håller bra i tvätten både färg och formen är bra och håller sig nästintill nyskick! Jag brukar misstänksam mot print, så jag är glad att mönstret här är invävt och inte tryckt, det sitter därför som berget. Däremot kommer nog mönstret mm blekna av sol, klor och saltvatten.

Solkeps: Solkepsen är bra, eller den har alla funktioner man kan önska, men personligen gillar jag den inte helt. Den är nämligen rätt sladdrig i materialet och jag önskar hela tiden att det skulle gå att justera storleken på den. Det får bli ett förbättringsområde, då jag älskar iden med solkeps. Den har både en okej skärm, och ett längre bakstycke vilket är a och o för denna typ av produkt.

kuling uv test

På det stora hela så är det fina produkter med högt solskydd! Priset är även det helt okej, och plaggen håller bra i tvätt mm. Däremot är det några detaljer jag gillar mindre, men håll koll på detta märke, det utvecklas ständigt och förbättras. Elodge även för färgerna, min dotter älskar detta sett och kallar det för hennes springkläder då hon har byxorna på sig när hon kutar runt i trädgården, och kortare sträckor. Väldigt bra gjort, tror det är mycket för den perfekta starka rosa färgen, och sköna byxor!  kuling uv test

kuling uv test

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Filippa

  Hej! Dragkedjan ska vara bakåt, kanske därför du tycker att passformen inte är riktigt ok? Har inte haft problem med att dragkedjan bubblar sig iaf.

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Haha! Är det sant? Ja! Det är det, jag skrattar så jag gråter. Du har helt rätt. Jag ska skriva om det ang passformen! Annars är vi väldigt nöjda. Min dotter satte på den snabbt som attan och jag bara antog att hon satte på den rätt 🙂 TACK!

 2. Helena

  Tack för en bra blogg!
  Angående uv-kläder stör jag mig på att “pojkkläderna” ofta är mörka, speciellt över axlarna och armarna. Detta gör att det blir väldigt varmt. Min son blir alldeles röd på axlarna av värmen så nu blir det att leta ljusa uv-kläder! “Tjejkläderna” ofta ljusare som rosa eller gula.
  Har du reflekterat över detta? Det är ganska orättvist..