Recension: Ia Bon – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ia Bon

En dag i solen och jag har äntligen hunnit testa den näst sista UV dräkten, eller det är inte en dräkt egentligen utan ett tvådelat set. Märket är Ia Bon och det är ett svenskt märke grundat av två otroliga tjejer med en riktigt stark känsla för stil. Första gången jag såg dessa hos ByEngberg så blev jag mer än förtjust. Dem är ju sååå fina! Dessa UV plagg är något helt utöver det vanliga. Det är inte bara det att dem är sjukt snygga (och lite väl supergulliga!) men även passformen, den är näst intill perfekt. Mina barns kusin Tilla fick ställa upp som modell! Detta set är recensionexemplar från Ia Bon

IA Bon recension

IA Bon recension

Passform: Jag tycker att passformen är suverän. Den sitter bra på en “normal” stor barnkropp. Både armar och ben är 3/4 långa, vilket jag tror de äldre barnen uppskattar. Personligen tycker jag att det är suveränt då det skyddar större delen av kroppen utan att vara i vägen för lek eller störa.  Jag älskar detaljerna med “ruffles” och en dragkedja som går hela vägen ner. Dragkedjan har skyddande tyg på baksidan som ser till att huden inte fastnar i dragkedjan på något sätt samt skyddar mot skav.  Byxorna har en superpraktisk dragsko som jag gillar,  På Tilla (bilden) passar dem perfekt, men på Aline får jag dra åt lite. Jag älskar såna här enkla men smarta justeringsmöjligheter.

IA Bon recension

Storlek: Finns från storlek 6-12 mån till 3-4år. Dessa är vanliga i storleken och 3-4 år motsvarar ungefär 98-104. De mindre storlekarna är dräkter och de större är tvådelade.

SPF: Vad innebär UV? Först och främst ska du inte blanda ihop badkläder och solskyddskläder (även om du kan bada i båda!) En baddräkt innehåller inte nödvändigtvis solskydd, kolla alltid upp detta innan. Det jag har valt att recensera är solskyddskläder, en UVtopp och UV Byxor.
Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Dessa UV plagg har 50 i SPF och det är det högsta på marknaden.

IA Bon recension

Material: 72% polyamid + 28% Elastan. Materialet är smidigt och mjukt, Även detaljerna som krage och ruffles är följsamma och smidiga.

Pris:  699kr, Det är väl här det kanske känns lite tufft. Det är rätt dyra UV kläder, så vill man ha dem så får man lägga ut en del. Men det tycker jag nog ändå att det är värt. Jag är även helt övertygad om att dessa plagg kommer säljas för bra priser på tradera, blocket och köp/sälj grupper.

 

IA Bon recensionSupersnygga och gulliga UV plagg som verkligen andas kvalitet med högsta SPF skyddet. Köper ni Ia Bon lär ni inte bli besvikna! Jag rekommenderar dem varmt, om det är denna stil man är ute efter. Snyggt som även är bra ur ett funktionsperspektiv!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.