Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima UVkläder

Hej alla fina!

Nu har vi hunnit ut till landet och planterat oss. Det är en spännande helg som väntar med både det ena och de andra. Imorgon ska jag ställa ut på loppis! Sååå kul, en del barnkläder men mycket annat smått och gott!

Nu är vi igång solskyddsracet och snart är vi klara, men innan det är det några märken kvar! Denna gång är det finska Reima som jag har tvättat, provat och använt.


 
Vad innebär UV? Men, för er nya vill jag börja med att berätta lite om UVkläder och vad det innebär med solskyddskläder. Först och främst ska du inte blanda ihop badkläder och solskyddskläder (även om du kan bada i båda!) En baddräkt innehåller inte nödvändigtvis solskydd, kolla alltid upp detta innan. Det jag har valt att recensera är solskyddskläder, en UVtröja och en UV dräkt. Glöm inte att handla era solskyddskläder nu! De säljer slut snabbt!
Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls.


Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm!

SPF: Dessa plagg har högsta SPF 50! Väldigt bra! 

Pris:  Heldräkt 449kr, tshirt 299kr. Bra pris! Det är vad UV plagg kostar, och dessa är dessutom riktigt bra sådana.

Material: 80% Polyamid, 20% elastan

Storlek: Reima är faktiskt normala i stoleken, men relativt långsmala. Dem passar mina barn perfekt! Jag tycker att de är lite långa i ben och armar, men det är betydligt bättre än om de är för korta.

Passform: Sitter bra, den är slimmad, som denna typ av plagg ska vara. Det är mer bekvämt än att ha ett bredare plagg som fladdrar och blir tungt av vatten.  Dem är smidiga och sitter där de ska. Stort plus är att de är mjuka och sköna, Ian kan till och med ”yoga” i sin. Jag personligen tycker nästan att med är lite väl mjuka och smidiga, men det är alla elastan.


Personligen älskar jag den hellånga uvdräkten. Det är en personlig favorit och ett plagg jag rekommenderar alla! Jag älskar att den har långa armar och ben, nästan inga andra som har det! 


T-shirten är riktigt fin och bra med, ärmen är längre än ”standard” och det är ett stort plus.

Tvätt: Jag brukar verkligen inte rekommendera att man tvättar UV plagg för mycket då det är trådtätheten som gör att plaggen skyddar mot solen. För mycket tvätt sliter på materialet och ger därför sämre skydd. Men! Om man ska tvätta så går det bra på 40grader i maskin. Håller väldigt bra i tvätten! 


Slutligen: bra köp, för ett bra pris! Båda får stående ovationer! Något sladdriga i tyget, annars är dem nog bäst hittills. Både är enkla att ta på och av och sitter fint på kroppen. Verkar mjuka och sköna med, barnen är inte begränsade utan plaggen är väldigt lekvänliga.  


 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.