Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Veckans Rookie – Cut my milk

Heeej mitt i midsommarhetsen, eller ni kanske inte känner den? Jag stod iaf sent igår och gjorde en pavlova! Något jag i och för sig älskar att göra men ändå! Konstigt det där med att det alltid blir lite stressigt.

Idag tänkte jag passa på att skriva om Veckans Rookie! Det är för er som inte känner till det, ett märke som jag vill lyfta fram, antingen för att de är nya för mig, eller generellt eller när märket bara bör visas! Så denna vecka är det Cut My Milk.

stygn_webb

Det är Jennie och Matilda som är grundarna och sömmerskorna bakom märket Cut My Milk. De syr plaggen i deras butik Stygn, som är år både butik och ateljé i Västervik.

Storlekar: Cut My Milk sys i strl 50/56-110/116. Vi har valt att göra dubbelstorlekar för att hålla ner antalet plagg som ska sys och vi har gjort storlekarna så att de ska täcka den övre storleken. Jag upplever dem som normala/stora i storleken. Plaggen är lösa och lediga, så dem passar alla barn. Jag gillar att det inte är könsindelning utan att plaggen sorteras i typ av plagg, och att allt är så jäkla mjukt!
img_2428.jpg
Pris: Jag är väldigt imponerad över de humana priserna som tjejerna har satt. Det är billigare än Mini Rodini, fast dem är handsydda och i GOTS, men såklart dyrare än kedjorna. Otrolig kvalitet till bra priser! ”förhoppningsvis välja vårt alternativ framför kedjornas ibland. Kvalitet går framför kvantitet!” Exempelvis kostar leggings 249kr!  Helt fantastiskt att de har dem priserna när dem är ”när-producerade”.
img_2419.jpg
Material:  Plaggen står för hållbart mode, både att det ska vara välsytt och att sömmarna ska hålla ihop. Jennie och Matilda har även fokuserat på att själva produktionskedjan ska vara hållbar. Vi använder oss bara av ekologiskt, GOTS-certifierat tyg. De mönstrade tygerna vi har just nu är det I Got Stripes studio som har designat. Tyget trycks i Turkiet.
img_2425.jpg
Personligen älskar jag det monochroma! Så fint med svart och vitt! Det är väldigt enkla print med fin skandinaisk touch! Allt är genomtänkt och formerna är barnvänliga och lekvänliga. Nu ska jag tvätta dem ordentligt så återkommer jag med hur de håller.
img_2427.jpg
Plaggen kan köpas både i den fysiska butiken och i vår webbshop www.stygn.nu
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.