UV tröja eller UV dräkt? – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

UV tröja eller UV dräkt?

Det är många som står och stampar i denna fråga. Ska man köpa tvådelat? Endast en del? eller en onesie? Mitt bästa svar är: köp det ditt barn kommer ha på sig. För helt ärligt så är det viktigaste att skydda barnet!

Personligen har jag alltid älskar UV dräkter, då jag tycker dem är smidiga, sitter där de ska och är enkla att ha och göra med (om dragkedjan inte är för kort!)

Jag har fått hem två prover av UV plaggen Mini A Ture och Mini Rodini

UV Dräkt från Mini Rodini.

Storlek: Jag tycker att Mini Rodini har “storleksjusterat” Vilket innebär att de nu är true to size, alltså den storlek man förväntar sig. Förut var märket lite stora i storleken, men nu är dem normala. Så utgå ifrån hur lång barnet är i centimeter!

Pris: 549kr Det är något dyrt, men för att vara ett UVplagg så är det fortfarande rimligt. Håller även högt andrahandsvärde!

Passform: Sitter helt okej, inte tajt men heller inte löst. Känns något slapp runt benen, men det verkar skönt för att barnet ska kunna röra sig obehindrat. Materialet är åt det tunnare hållet, skönt och mjukt. Jag älskar luvan! Den används! Tro mig! Stort jäkla plus!

+ Mörkt tyg, Nu är både denna och Mini A Ture SPF 50, men generellt så är regeln att mörkt tyg släpper igenom mindre strålar!


Kort i armarna. Jag hade verkligen velat ha längden i armarna, kanske inte hela, men iaf lite! Så den skyddar mer!

UV T-shirt från Mini A Ture 

Storlek: Denna är åt det mindre hållet och rätt långsmal i passformen, Jag personligen gillar verkligen det då det passar mina barn, men tänk på att gå upp en storlek om barnet är mellan de olika storlekarna.

Pris: 349kr Eftersom att det endast är en del så tycker jag att det är lite dyrt, speciellt eftersom en onesie ligger endast 50kr upp. Men! Den är otroligt fin och det är fortfarande “rimligt” för UVplagg.

Passform: Det är en T-shirt som passar som en Tshirt, jag tycker om ärmen, den är perfekt lång, och plagget sitter åt längst kroppen utan att skava. Det är bra att den sitter åt lite då plagget ska agera “andra hud” för att skydda mot solen. Materialet är lagomtjockt och väldigt skönt och följsamt.SNYGG design! Otroligt vackert plagg. Jag gillar modellen och det är härligt att den inte är typiskt UV neonig.


Känns som att den lätt blir smutsig? Annars lite synd att det inte finns matchande shorts!
Summan av kardemumman! Både dessa är bra köp med högt skydd! Köp det barnet kommer använda, alt det som skyddar mest! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.