Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Geggamoja UVdräkt

Hej!!

Nu är det verkligen på tiden med lite fler recensioner av UV dräkter. Därför är det nu äntligen dags för Geggamojas fina! Jag har valt att testa en helkroppsdräkt, eller en onesie och när det kommer till just UV plagg så är det onesie som Geggamoja erbjuder.

geggamoja uv dräkt

Dräkten kommer i en liten plats”ficka” som är superpraktisk att förvara den i! Snyggt jobbat Geggamoja, verkligen det lilla extra! geggamoja uv dräkt

Bakgrund: Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Det är viktigt att se till att det inte finns kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm!

Pris: Heldress: 329 kr, vilket jag tycker är ett bra pris, det är i mellanklassen, men den nedre delen. Den finns i två färgsättningar som ni kan se nedan.

geggamoja uv dräkt

UV Skydd:  Dräkten har solskydd 50+ vilket är det högsta man kan ha (eller det som mäts), och jag tycker den är riktigt skön i kvaliteten. Inte mjuk och slirig som många är, utan den har mer styrsel utan att vara stel.

geggamoja uv dräkt

Passform: Heldressen är gjord för att skydda de känsligaste områden på barnen. Just denna har korta armar och ben vilket kan vara ett bra alternativ till de minsta. Jag tycker att denna dress skyddar något mer på ärmen än en ”t-shirt”.  Jag vet att flera barn föredrar kortärmat och kortbent än långärmat som jag personligen föredrar.

Dräkten har en dragkedja fram som ska underlätta på och avklädning. Jag hade önskat att den gick längre ner, nästan till grenen då den är lite svår att få på barnet nu, eller iaf en hoppig Ian. Aline har absolut inga problem att få på den och gör det smidigt själv. UV dräkten är normal till stor i storlek, jag upplever den som lite lång i kroppen.

geggamoja uv dräkt

Tvätt: Jag har tvättat den flera ggr och den håller sig fin i både färg och form. Däremot så tycker jag att man ska vara restriktiv med tvättar på UV plagg då det skadar tyget och därmed deras solskydd. En tvätt eller två enligt anvisningar är dock helt okej!

En superfin UVdräkt, som imponerar på mig med toppen kvalitet till ett bra pris! Stort plus för den snyggafärgsättningen och paketeringen. Ett bra köp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.