Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Hummel UV kläder

Hello! Snart är det dags att köpa UVkläder, för er som inte redan gjort det. När det väl smäller är det viktigt att vara snabb för UV plagg är typiska produkter som snabbt tar slut och det kommer inte påfyllning. Först ut är Hummels UVplagg.  Dem kommer i massa olika färger och former, men oftast utan lång ärm.

Jag tänkte skriva lite om hur UV fungerar. Så alla är med på banan.

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras. När man har ett plagg som sägs vara UV50 så släpps endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Det är viktigt att se till att det inte finns kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

Jag har fått hem två recensionexemplar av Hummels UVkläder. Den ena är tänkt att passa Ian (86) och den andra är till Aline (104)

 Pris: 379kr för långärmade toppen och 399kr för onesien.  Bra priser i medelklassen. Man får verkligen mycket för pengarna.

Storlek: Båda plaggen är små i storleken tycker jag. Aline är ca 98-100  lång och 104 sitter väldigt bra på henne. På Ian sitter plagget som en smäck, men jag vet inte om den kommer sitta lika bra till sommaren. De är även smala i passform, något som är vanligt när det kommer till solskyddskläder. Det gillar jag personligen då de sitter på plats och det är rätt skönt om plagget badas i osv.


Material:Tillverkad av: 80% PA 20% Elastan. Känns lite tjockare i tyget än de flesta UVdräkter. Stor plus, upplever tyget som stabilt istället för sladdrigt som många andra.

Tvätt: Jag gillar färgerna och speciellt Ians turkosa. Alla håller bra i tvätten (handtvätt på dessa!), både färg och formen är bra och densamma som i nyskick! Det är iofs fördel för Hummel som har en logga som är ”spräckt”. Jag var misstänksam mot printen då det är påtryckt och inte invävt, men det sitter bra. Däremot så misstänker jag att det kommer nötas av, då sol, vind, salt och klor sliter otroligt mycket på plaggen! 


Jag har ju använt Hummel förra sommaren och var då väldigt nöjd med hur bra de skyddar barnen. Överlag är jag besviken på marknaden som inte verkar kunna leverera långärmade sol-onesies. Men! Hummel har en grym långärmad topp som är perfekt när barnen kutar omkring i solen och man vill skydda överkroppen ordentligt. Sen tycker jag verkligen att onesien är smidig, enkel att få på och skyddar mycket av kroppen. Jag skulle önska en med längre arm, kanske nästa år?


Så bra med en badblöja som man får med på köpet! Det är så smidigt, när olyckan är framme, plus att jag tror att alla pooler har krav på det.

UVplagg/ solskyddskläder jag varmt rekommenderar, toppen kvalitet och bra passform!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa Eriksson

    Det finns långärmade onesies; zunblock har rea på en färgsättning och ordinarie pris på årets. Har haft deras produkter innan och varit väldigt nöjd!