Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Vithar K

Hej på er alla från sjukstugan. Såg att Bella och jag har haft ungefär samma resa, riktigt hemskt. Ont i halsen, feber, trött och hängig i hela kroppen. Usch! Men, känner mig något bättre efter att ha sovit hela dagen, så det kanske vänder nu!

Vi får hoppas. Här kommer iaf en recension på Mini A Tures skalanorak Vithar K. Det är en anorak som passar bra för alla väderförhållanden under våren, hösten och svala sommardagar.

   

rm13_xlarge

rm13_xlarge (2)

rm13_xlarge (1)

 

Pris: 1099kr, vilket är i den övre prisklassen utan tvekan. Tänk på att det är bara jackan då.

Storlek: Jackan är väldigt vanlig i storleken. Jag brukar faktiskt säga att Mini A Ture är bland dem märkena som är mest ”true to size”. Just denna jacka är något stor på Aline som är mellan storlekar, men skulle jag köpt denna hade jag valt den att köpa 104 istället för 98 då den även kommer passa bra i höst.

Passform: En anorak ska vara både bred och relativt lång, som denna är, med längre bakstycke. Det finns gott om plats att ha en fleece under. Däremot så gillar jag att armarna inte är för vida och breda, jag tycker helt enkelt att passformen på denna är precis som den ska vara, superfin! Stort plus är att denna skaljacka har en justerbar midja om man vill få in jackan något. Väldigt bra för mindre barn!  

  Viktigt att tänka på med en anorak är att den träs på över huvudet, därför är det smart att denna har en relativt lång dragkedja fram samt dragkedja i sidan som går nästan hela vägen upp till armen. Tack vare dem är det supersmidigt att ta på och av. Bättre än på många andra anoraker jag testat!  

 Dragkedja i sidan.  

 Dragkedja vid halsen! Går riktigt långt.

img_7844.jpg

Vattentålighet:  Vattenpelare: 3000, Jackan sägs vara och är 100% vattentätt med tejpade sömmar och ett vattentätt membran i tyget. Jag gillar när membranet är i tyget då man kan tvätta jackan som man vill utan att ta bort funktionen. Det är extra bra när jackan är så ljus som denna är. 

Armslut och luva: Amsluten och även runt huvudet finns en mudd. Detta är väldigt typiskt för Mini A Ture och något jag önskar att flera märken valde att härma. Det är nämligen kanonfint och väldigt behagligt för barnen. Det ändå kan vara att det är något opraktiskt på en skaljacka då det lätt kan sugas upp fukt genom just mudden. Luvan är både avtagbar och justerbar. 

  

Andning: Andningsförmåga 3000g/m2/24h. Det är motsvarande vattentätheten så jag tycker det är bra.
Yttermaterial: 100% nylon med PU membran.
Foder: 80% polyester och 20% bomull.
Foder 2: 100% polyester.
Maskintvätt 40 grader

Slutligen: En superfin, men väldigt dyr anorak som sitter fint på. Den är enkel att både ta på och av och Aline klarar det utmärkt själv. Har mjuka härliga muddar och klarar både vind och vatten utan problem. Personligen älskar jag att den klarar tvättmaskinen utan att funktionen blir förstörd och att den är så jäkla snygg! Danskarna kan design dem. Så ni som letar efter en supersnygg skaljacka alt en jacka som passar på helgerna, oavsett aktivitet så är denna kanon!

   

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.