Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Geggamoja Allväderskläder

Nu är det dags för ett testa och en genomgående recension av Geggamojas allväderskläder. Dem ska som namnet avslöjar klara alla väder, och dessutom är plaggen ekologiska! Stort plus! Plaggen jag fått hem är recension exemplar och kommer returneras.

  Storlek:  Plaggen från Geggamoja är verkligen stora i storlek! Kläderna är från början i dubbelstorlek, vilket jag alltid haft blandade känslor för. Det innebär att istället för ett plagg i storlek 74 och ett annat i storlek 80 så är plagget ett mellanting, det ska passa båda storlekarna. Generellt sätt är detta bra då det alltid är eftersträvansvärt att kläderna ska passa så länge som möjligt. Men, ibland blir det svårt. Här är plaggen dessutom för stora, så Ian har storlek 74/80 som jag tycker känns mer som storlek 86. 

 Gillar tydliga namn”platser”

Passform:  Passformen på kläderna är bra, förutom då storleksfrågan. Stl 74/80 passar Ian, fast det är lite rymligt. Som tur är kan man justera byxorna (som inte har hängslen) oändligt mycket, i stortsätt går dem att då åt hela vägen runt! Det går snabbt och smidigt tack vare knapp och resårband. 

   
Jackan är A – linjeformad, som många skaljackor är, och har ett längre och skyddande bakstycke. Jackan går att dra åt i nederkant så man slipper glipa mellan byxor och jacka, och ger möjlighet att justera in den om man upplever jackan som för utsvängd. Jag tycker verkligen att det finns gott om plats för fleece och extra lager, något som jag nämt tidigarem är viktigt när det kommer till skalplagg!

Luva:  Ja! Stort plus för denna luva. Den har både justerbart ”djup” och resårband i kanten. Det resulterar till en kick-ass luva som stannar uppe när man vill, och ett barn som dessutom ser ut! 

 Fothällor/armslut: Fothällorna är i svart silikon, ett väldigt slitstarkt material, och det går även att justera storlek på, vilket jag tycker behövs i 9 fall av 10. Jag tycket att fotändan är bra, med en bra resår som håller allt på plats.

  Armsluten är enkla med en bra ”kilöppning”, alltså ett kardborre band som går att spänna som man vill runt barnets handled.

Material:  100% nylon taslan med polyester på insidan. STORT plus för att Geggamoja använder sig av Bionic Finish Eco som är en ekologisk impregnering, som (förutom är fri från gifter) även har en hög vattenpelare! Geggamoja har även materialet Cordura på sina kläder, det är ett enormt slitstarkt material, som exempelvis används för att göra motorcykelkläder. Det går i stort sätt inte att ha sönder materialet alls. Geggamoja har använt cordura på rumpan och knäna som förstärkning. 

 Ovan ser ni corduran! 

Tvätt: 40 graders tvätt.

Pris: jacka 899kr, byxa 499kr. I den övreskala! 

Vattentålig: Ja! Oh ja. Ian gjorde det ultimata testet idag då han ramlade raklång i en pöl vid vattenbrynet (allt gick bra!). Förutom det har jag såklart duschat igenom plagget och det rinner rakt av. Nästan inget fastnar i yttertyget och kläderna torkar snabbt. 

 

Slitstyrka:  Jag hittar inget om rubs, men cordura är galet starkt och jag upplever kläderna som väldigt tåliga, men utan att förlora sin smidighet. Jag måste dock säga att cordura tyget är väldigt stelt i sitt utförande, så plaggen förlorar lite ”lätt och ledigt” jämfört med andra märken. Däremot så stör jag mig inte på det så mycket. För barn yngre än Ian, altså 1,5år skulle jag nog inte rekommendera dessa plagg, iaf inte byxorna då jag tycker de är för stela och orörliga. Däremot från den åldern och upp är det inga problem. 

 Andning:  5000 i andning, som tidigare nämnt så är det väldigt bra, men det går att bli bättre. Jag tror dock att mer är lite överkurs då barnen verkligen håller sig torra och varma i plaggen nu. 

  Design:  Fina! Snyggaste Geggamoja gjort hittills enligt mig. Kläderna är med pastelliga än de ser ut på bild och jag tycker färgerna är superfina! Wow! Det finns även fina och smarta detaljer som fickor med dragkedja och lite större och barnvänliga knappar.

Slutligen: Fina och riktigt tåliga och hållbara plagg till ett högt pris. Att impregneringen är eco är ett superplus, och jag älskar att märket levererar det gång på gång! Kläderna går att sälja till ett bra pris efter användning och om man inte vill sälja klarar det verkligen att att ärvas vidare.

  

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.