Recension: Skalkläder Polarn O.Pyret – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Skalkläder Polarn O.Pyret

Tredje skalrecensionen kommer här! Denna gång är det välkända och klassiska kvalitets – barnklädesmärket Polarn O. Pyret som levererar  tvådelat till barnen. Jag kommer gå igenom skalbyxor och en skaljacka. Skalplaggen som jag recenserar här är ett prov från Polarn O.Pyret. Dem kommer returneras efter säsongen är slut. Dessa plagg är anpassade för att klara både höst och vår, så det är bra plagg att använda mer än en säsong om det går.recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop

Pris:  Byxa: 499kr Jacka: 799kr. I övre prisklass för denna typ av plagg.

Storlek/ Passform:  Aline har storlek 104 i dessa plagg. De är verkligen normala i storleken. Aline är ca 100cm och plaggen sitter bra utan att vara för stora. Det ska inte strama eller dra någonstans då det kommer förhindra barnet i leken. Jag skulle inte valt mindre till henne då jag vill att hon ska kunna använda dem hela säsongen. Jag har sagt det förut men säger det igen, det är viktigt att barnen har skalkläder som det går att växa i då denna säsong ofta kan vara väldigt lång. Jag tycker att skalbyxorna är bra om man kan ta ett knytnäves grepp på tyget i grenen. På detta sätt kan man se till att användningen blir längre och att barnet kan ha byxorna hela säsongen, kanske till och med in på nästa.recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop img_5856.jpg

 Jag tycker jackan är rak i modellen, rymlig i kroppen men utan att vara för stor. Jag upplever Polarn O.Pyret aningen breda i modellen, men denna jacka känns smidig. Jag rekommenderar att man utgår ifrån hur lång barnet är, och tänkter att den ska passa ett tag. Om barnet är exakt på gränsen till en storlek ta den större.

Byxorna är även dem raka och rätt pösiga. De är verkligen gjorda för lek då de är förstärkta på ben och rumpa. Polarn O.Pyret har en fantastisk och speciell funktion. De har nämligen förböjda ben på skalbyxorna och förböjda armar på jackan! Det ökar barnens rörlighet. De kan slänga sig och klättra runt utan att det nånsin blir tyg som stramar. Det är faktiskt en rätt stor skillnad.

recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop


Skalplaggen är tunna och starka. Materialet är matt och både känns och är väldigt slitstarkt. Jag upplever att settet är väldigt smidig att röra sig i. Byxorna har hängslen och gör att det är lätt att justera byxorna för att skapa bättre passform och anpassa dem allt eftersom barnen växer. Det är en avgörande funktion för skalbyxor. Jackan har dubbelvindslå som gör att den skyddar extra mot vind och blåst.

På tal om hängslena på skalbyxorna så är dem väldigt smarta. Dem är inte tänkta att knäppa av och på utan de är enkelt att bara dra ner dem från axlarna. Om man behöver så går det att ta av hängslena och fästa dem med en kardborrelösning. recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop

Hängslen som går att öppna upp och är enkla att ta av och på. 

Byxorna går att justera i midjan och stängs med hjälp av blixtlås på sidan. Detta har jag inte sett innan och det är supermidigt och enkelt. 

Luva och hakskydd: En fördel med jackan, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen. Jackan har dessutom ett elastiskt band i luvan som drar ihop den något för bättre passform, det är ett stort plus och inte många märken som har det. Jackan har mjuk fleece på insidan av kragen och hakskydd som skyddar mot skav från dragkedjan.

recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop

1. Kardborreband på luvan. 2. Justerbar nederkant. 3. Karborreband i armslutet 

Fothällor och armslut: Jag är ju som bekant ett stort fan av fothällor. Dessa är i tyg och går att justera. Dem är även utbytbara och nytt för i år är att man kan köpa färgglada fothällor och ersätta med om man vill. Fotändan av byxorna har en bra resår som gör att byxan stannar på plats. Polarns armslut har en bra elastisk mudd som dessutom är mjuk och skön, skönt att slippa skav.

Jackan har reglerbara armslut och ger en extra justeringsmöjlighet, vilket kan vara bra för småttingarna. Det går också att justera jackans nedre del med en dragsko för att se till att det inte glipar. Jag personligen hade önskat om det även fanns möjlighet att justera i midjan, men när jackan väl är på så saknas det inte. 

 Material: PFC FRIA

Yttertyg: 100% polyamid,
Foder: 100% polyester, nätfoder
Ärmfoder: 100% polyamid

Tvätt: 40°C maskintvätt, torka i rumstemperatur.

Vattentolerans:  Skalplaggen har över 10 000 i vattenpelare, vilket är väldigt högt och definitivt vattentätt. Väldigt bra och det visar plagget även när jag testat att duscha den mm.

Jag har duschat skalkläderna under 1 minut. (Rasmus har tagit tid, igen!) Jag har under den tiden sköljt av hela settet samt riktat munstycket mot dragkedjan. Vattnet läcker inte in överhuvudtaget. Innertyget är helt torrt efter duschen, även kring dragkedjorna och sömmarna . Jag kan därmed säga att plagget verkligen är helt vattentätt. Jag gillar skalplaggens tyg. Det är både smuts och vattenavstötande. Allt rinner av snabbt. Efter duschen så var settet nästan helt torrt direkt. Därefter var det helt torrt ca 20 min senare. Väldigt bra betyg!

img_6113.jpg
Exakt efter duschen så ser man att plagget är helt torrt inuti, fast jag sprutar länge på dragkedjan. 

Slitstyrka: Plagget är väldigt slitstarkt. Fördelen med ett tåligt plagg är att den kan ärvas vidare och användas av flera barn. Något jag förespråkar. Köp bra plagg!

Andning: Plagget har bra andningsförmåga vilket jag tycker är bra och ser till att hålla ditt barn torrt. Bra när barnen rör sig mycket och blir varma, då släpper plagget ut fukten och barnet förblir torr och behagligt varm.

Design: Skalkläderna finns i många olika färger och kombinationer. Just denna är väldigt enkelt och stilren i sitt utförande. Jag gillar att den är marin med svart förstärkning. Reflexerna lyfter jackan, de har liksom lyckats kombinera funktion med design, så att reflexerna bara gör jackan fin. Settet är tidlöst och kan ärvas vidare hur länge som helst. Ett väldigt säkert kort!

recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop

Fördelar: 

 • Förstärkta ben och rumpa
 • Förböjda ben och armar – ökad rörlighet
 • Bra och stark resår vid ben och armslut.
 • Haksydd för dragkedjan.
 • Många stora och breda reflexer, de har 360 graders synlighet
 • Tejpade sömmar
 • Smarta hängslen
 • Sköna muddar
 • Vind och vattentäta plagg
 • Justerbara och reglerbara fothällor! Går även att byta ut om barnet sliter sönder dem.
 • Synlig plats att skriva barnets namn

Nackdelar: 

 • Priset
 • Saknar justering i midjan
 • Plaggets impregnering försvinner sakta vid tvätt, som de flesta märken. Bra att tänka på och kanske ett förbättringsområde?

Slutligen: Vind- och vattentäta plagg i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker att plaggen är otroligt bra och andas kvalitet. Båda plaggen har smarta genomtänkta funktioner som kommer underlätta i vardagen. Polarn O.Pyret håller exakt vad dem lovar och ser till att hålla barnen lagom varma och torra. Det som talar emot kläderna är priset. Det är ca 1300kr för ett set, vilket är bland de absolut dyraste jag kommer testa, och även på marknaden.Jag vet dock att man kan sälja kläderna vidare till ett bra pris, vilket underlättar ekonomiskt. Det är även klimatsmart. Något jag röstar för! Skalkläderna är superfina och jag gillar marint! Fördelen med tvådelat är att man kan använda jackan och byxorna var för sig. En jacka kan man ofta använda på egen hand och denna passar lika bra på förskolan en varm vårdag som påväg till kalas. När man byter från skaloverall till tvådelat är olika, men jag tycker nog man ska vänta till barnet är 2,5 – 3. Med dessa plagg kan du låta barnet sitta i en pöl eller springa i lera, torr och varm kommer barnet vara. Jag rekommenderar Polarns skalplagg mer än gärna!

recension polarn o pyret skalplagg skalkläder Pop

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sanna

  Fina A!

  Tack för grym recension! Jag ska köpa dessa till min son på 4! första gången utan skaloverall. Men jag tror på det nu! Tack igen!

 2. Johanna

  Gud så kul att läsa! Och lärorikt så man inte behöver köpa fler skalkläder ifall man råkar göra en miss. Toppen! Kan du inte efter dina recensioner be om att få tävla ut de som du själv tyckt att ha varit bäst efter en provtid? Dina tävlingar är så kul och bäst av allt, det är alltid så bra produkter! 🙂